Liberecký kraj: Opravy železničních tratí v regionu zlepšují kvalitu cestování

06.12.2019 10:06

V pondělí 2. prosince proběhlo ve stanici Tanvald oficiální otevření železniční trati 035 z Železného Brodu do Tanvaldu, na které probíhala od počátku září rozsáhlá oprava.

Liberecký kraj: Opravy železničních tratí v regionu zlepšují kvalitu cestování
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„I když několikaměsíční výluka dočasně omezila komfort cestujících na této trati, jsme rádi za každou investici do železniční infrastruktury, která následně zajistí vyšší spolehlivost, lepší jízdní vlastnosti a tím kvalitnější možnosti cestování veřejnou dopravou“ komentuje Jan Sviták, náměstek hejtmana Libereckého kraje opravu trati v hodnotě 409 milionů Kč, která zahrnovala opravu sedmi mostů, stejného počtu propustků, jedné opěrné zdi, železničních přejezdů, souvislé výměny kolejnic a starých dřevěných pražců za nové ocelové tvaru Y. Úpravou prošla také nástupiště ve Velkých Hamrech, Spálově, Jesenném a Návarově.

„Opravy tratí navazující na páteřní spojnici Krkonoš a Jizerek s Liberecko-jabloneckou aglomerací vítáme, protože nám umožňují zvyšovat spolehlivost a zatraktivnit rozvoj železniční dopravy“ vysvětluje Pavel Blažek, jednatel koordinátora dopravy KORID LK. „Zvýšení rychlosti vytvoří alespoň minimální časové rezervy v návaznostech mezi vlaky. Výsledkem by mělo být lepší dodržování jízdního řádu na hlavní trati Liberec - Tanvald“ doplňuje Blažek.  

Opravená trať je na Tanvaldsku jednou z několika letošních investičních akcí správce kolejí SŽDC. V druhé polovině roku byla opravována také trať ze Smržovky do Josefova Dolu a v Desné. Hlavní trať Liberec – Tanvald již prošla významnou opravou v letech 2014-2015, od té doby zde každoročně přibývá cestujících.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…