Liberecký kraj: Práce na obchvatu Dubé upraví jízdní řády autobusů

13.03.2016 11:43

Výstavba obchvatu v Dubé na Českolipsku uzavře silnice II/260 v úseku Dubá - odb. na Zátyní (směr Tuhaň - Štětí) a III/2601 v úseku Dubá - odb. na Lhotu (směr Dřevčice - Holany). Dopravní omezení se tak dotkne i pravidelných autobusových linek 281 Dubá - Holany - Česká Lípa, 284 Dubá - Tuhaň - Snědovice,Sukorady (obě dopravce ČSAD Česká Lípa a.s.) a 672 Dušníky - Roudnice n.L. - Štětí - Dubá (dopravce ČSAD Slaný a.s.). Výlukové jízdní řády začnou platit v pondělí 14. března 2016.

Liberecký kraj: Práce na obchvatu Dubé upraví jízdní řády autobusů
Foto: regionalni-rozvoj.kraj-lbc.cz
Popisek: Krajský úřad Libereckého kraje

Popis opatření:

Všechny autobusové spoje linek 284 a 672 pojedou v úseku Tuhaň - Dubá po objízdné trase přes Zakšín (spoje linky 284 budou navíc zastavovat i v Zakšíně a Deštné, spoje linky 672 budou tyto zastávky z technologických a tarifních důvodů projíždět).

Většina autobusových spojů linky 281 od Dřevčic pojede po objízdné trase přes Drchlavu (s možností zastavení v úrovni připravované stálé zastávky). Vybrané níže uvedené spoje pojedou po objízdné trase přes Zátyní, Tuhaň a Zakšín (z důvodu zachování obsluhy místních částí Dubá,Zátyní a Tuhaň,Pavličky alespoň v omezeném rozsahu). Jedná se o následující spoje:

- č. 7 (s posunutým odjezdem v 6:30 z Dubé směr Tuhaň - Dřevčice - Holany - Česká Lípa),

- č. 15 (s odjezdem v 12:50 z Dubé směr Tuhaň - Dřevčice - Holany - Česká Lípa),

- č. 4 (s odjezdem v 5:45 z České Lípy; 6:22 ze Zátyní a 6:29 z Tuhaně),

- č. 16 (s odjezdem v 15:00 z České Lípy; 15:30 ze Zátyní a 15:36 z Tuhaně).

U některých spojů dojde kvůli prodloužení trasy k časovým posunům odjezdů v rozmezí do 10 minut.

Na lince 284 po dobu uzavírky dočasně nepojedou okružní spoje č. 21 (s odjezdem v 6:10 z Dubé přes Pavličky, Tuhaň, Zakšín a Deštnou do Dubé) a č. 24 (s odjezdem v 15:20 z Dubé přes Deštnou, Zakšín, Tuhaň a Pavličky zpět do Dubé), které v průjezdné části trasy nahradí jiné odkloněné spoje.

U linky 672 dojde jen k minimálním časovým posunům odjezdů/ příjezdů z/do Dubé v rozpětí cca 2 minuty; v další části trasy pojedou beze změn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…