Liberecký kraj: Před knihovnou odhalí Lavičku Václava Havla

04.03.2016 15:15

Lavičku Václava Havla odhalí v úterý 8. března v 14:00 hodin před budovou Krajské vědecké knihovny v Liberci, v den 15. výročí jejího otevření. Stane se tak u příležitosti „Roku Václava Havla“, kterým ten letošní vyhlásila Knihovna V. Havla u příležitosti jeho nedožitých 80. narozenin.

Liberecký kraj: Před knihovnou odhalí Lavičku Václava Havla
Foto: Jan Polívka
Popisek: Mecenáška Meda Mládková a europoslanec Jiří Pospíšil si vychutnávají první posezení na Lavičce Václava Havla

Slavnostní události budou přítomni mimo jiných Michael Žantovský, bývalý velvyslanec a nynější ředitel Knihovny Václava Havla, hejtman Libereckého kraje Martin Půta a členové Rady Libereckého kraje, velvyslanci několika zemí a další osobnosti.

Umělecké dílo světoznámého českého výtvarníka, architekta, designéra a vysokoškolského učitele Bořka Šípka, Lavičku Václava Havla, můžeme najít již v několika českých, ale i světových městech jako například Praze, Českých Budějovicích, Novém Boru, ale i Washingtonu, Dublinu či Barceloně. Lavička Václava Havla je tvořena z kulatého stolku obepnutého kolem stromu a dvou židlí. Je místem vybízejícím k vzájemnému dialogu, místem ke svobodnému projevování názorů, k diskusi i k prostému posezení.  Prostor před knihovnou se přímo nabízí ve spojitosti se vztahem Václava Havla ke knihovně – jako tehdejší prezident udělil v roce 1995 stavbě knihovny záštitu a po dokončení stavby ji dvakrát osobně navštívil.

Iniciátory nápadu umístit Lavičku Václava Havla do Liberce je Nadační fond MA-MA Foundation, Krajská vědecká knihovna Liberec a Věra Vohlídalová. Projekt podporuje i Liberecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…