Liberecký kraj: Školy v regionu se dočkají nového vybavení, pomůcky již obdrželi v Turnově

17.10.2021 20:15 | Tisková zpráva

Liberecký kraj za evropské peníze vybaví několik desítek základních škol v regionu polytechnickými pomůckami. Naplňuje tak tzv. krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje II (NAKAP LK II). Cílem projektu je zvýšit kompetenci´ vyucˇuji´ci´ch na základních školách v oblasti polytechnicke´ho vzdeˇla´va´ni´ a zkvalitnit výuku.

Liberecký kraj: Školy v regionu se dočkají nového vybavení, pomůcky již obdrželi v Turnově
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Nyní se rozděluje celkem 3,7 milionu korun z celkového objemu 131 milionů, které jsou v rámci projektu vyčleněny. Peníze poskytuje z 85 % Evropská unie, z 10 % je tvoří dotace ze státního rozpočtu a 5 % se podílí Liberecký kraj.

„Pomůcky můžeme rozdělit do tří velkých skupin. Jedná se o stavebnice, dílenské vybavení a 3D tisk, laboratorní sady a přístroje. V 1. fázi bude do vybraných škol dodáno dílenské vybavení, 3D tiskárny a pracovní stoly. Ve 2. fázi bude distribuováno vybavení do laboratoří a v konečné 3. fázi obdrží školy stavebnice. Všechny etapy skončí ještě letos,“ podotkl Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Prvním školským zařízením, jež převzalo pomůcky pro zlepšení polytechnické výuky, je Základní škola Skálova Turnov, jejímž ředitelem je Michal Loukota. Další vybrané školy jsou například ZŠ Cvikov a ZŠ Školní Česká lípa, které se nového vybavení dočkají do konce letošního října.

Projekt NAKAP LK II začal v prosinci loňského roku a bude završen v listopadu 2023. Je do něj zapojeno celkem 39 středních škol, 4 pedagogicko-psychologické poradny a 5 dalších subjektů. Jeho cílem je zejména podpora nadaných žáků, polytechnického vzdělávání, rozvoje gramotnosti či rovných příležitostí ve vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…