Liberecký kraj: Strategický dokument pro podporu podnikání, inovací a výzkumu je schválen

06.07.2020 11:42

Krajský dokument staví na odborných kapacitách místní výzkumné základny a firem v oblasti strojírenství, sklářství, optiky, nanotechnologií, robotiky či umělé inteligence. Své priority opírá o nejpokročilejší znalosti a technologické trendy a formuluje opatření pro jejich maximální využití v regionu. Je úzce propojen s nastavením finančních zdrojů v oblasti výzkumu, vývoje a inovací v období 2021+ na evropské, národní i regionální úrovni.

Liberecký kraj: Strategický dokument pro podporu podnikání, inovací a výzkumu je schválen
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Jsme si vědomi, že síla nápadů a inovací, na kterých můžeme stavět ekonomickou prosperitu našeho regionu, není závislá ani na počtu obyvatel ani na velikosti území,“ uvedl Michal Kříž, člen rady kraje pro resort regionálního rozvoje, evropských projektů a rozvoje venkova.

Cíle a opatření pro rozvoj podnikání, inovací, výzkumu a vývoje v Libereckém kraji byly v uplynulých měsících formulovány a projednány zástupci podniků, výzkumníků, akademiků, profesních organizací i veřejné správy v rámci přípravy Regionální inovační strategie Libereckého kraje (krajská RIS3) a schváleny na červnovém zasedání zastupitelstva kraje. Krajská RIS3 se následně stane součástí národního dokumentu pro tuto oblast, Národní výzkumné a inovační strategie pro inteligentní specializaci ČR.

„Sdílíme ambici České republiky patřit mezi inovační lídry Evropy a stát se zemí technologické budoucnosti. Věřím, že cíle a opatření stanovené Regionální inovační strategií nám k tomu pomohou a Liberecký kraj bude rovnocenným partnerem tohoto elitního klubu lídrů. Budeme velice rádi spolupracovat se všemi, kteří do toho jdou s námi,“ doplnil radní Michal Kříž.

Podrobnější informace jsou k dispozici ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…