Liberecký kraj: Týden náhradního rodičovství se blíží

02.10.2020 14:21

Ve dnech 5. až 11. října 2020 se na území Libereckého kraje koná již čtvrtý ročník Týdne náhradního rodičovství, který pořádá pracovní skupina pro vyhledávání náhradních rodičů v rámci kampaně MÍT DOMOV A RODINU – „Samozřejmost nebo vzácnost?“. Kampaň má za cíl zvýšit zájem o náhradní rodinnou péči. Tématem letošního ročníku jsou mýty panující o náhradním rodičovství.

Liberecký kraj: Týden náhradního rodičovství se blíží
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Během týdne se uskuteční akce pro veřejnost po celém Libereckém kraji. Budou to například besedy s odborníky a pěstouny, výstava, či kontaktní bannerová kampaň v ulicích.

V úterý 6. října se v Centru pro rodinu Náruč v Turnově koná beseda pro veřejnost  „Mýty  o pěstounské péči“. Stejný den pořádá Rodinné centrum Maják v Semilech kontaktní kampaň „Najdi náhradního rodiče“, v rámci které můžete společně s odborníky zbořit mýty, které o náhradním rodičovství panují. 

Ve středu 7. října zahajuje Centrum Protěž v Krajské vědecké knihovně v Liberci putovní výstavu „Pěstounství jako cesta“. Zahájení bude doplněno výtvarnými dílnami pro děti a hudebním programem. Jablonecká pobočka Dobré rodiny Vás zve na besedu s terapeutkou Mgr. Marcelou Polákovou na téma "Vývojové fáze náhradní rodiny". 

V pátek 9. října se v jablonecké pobočce Dobré rodiny bude konat beseda na téma „Historie doprovázení pěstounů na Jablonecku", které bude přítomna sociální pracovnice Magistrátu města Jablonec.

V průběhu týdne bude probíhat kontaktní kampaň, která prostřednictvím bannerů představí mýty o náhradním rodičovství. Na několika místech v Libereckém kraji se můžete zeptat odborníků na náhradní rodinnou péči, kteří Vám budou k dispozici. Bannerová kampaň bude probíhat v Turnově ve vestibulu Nové radnice, v České Lípě v prostoru mezi obchodními domy, v Semilech na Riegrově náměstí a v Liberci na náměstí Dr. Eduarda Beneše a v ulici 5. května.

Některé z původně plánovaných akcí byly s ohledem na současnou situaci zrušeny, ostatní se uskuteční za dodržení hygienických podmínek a dle současných nařízení vlády. Bližší informace o jednotlivých akcích naleznete na webu kampaně ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…