Liberecký kraj byl v červnu na sociálních sítích nejaktivnější ze všech regionů

21.07.2021 7:33

Díky sociálním sítím se zvedá úroveň i četnost komunikace v?krajích i městech. Většina občanů, zvlášť v?covidové době, si nejen zvykla, ale zároveň očekává informace z?veřejných portálů krajů, měst i obcí, ať už se jedná o informace z?dopravy, aktuální pomoci nebo čistě zájmových aktivit.

Liberecký kraj byl v červnu na sociálních sítích nejaktivnější ze všech regionů
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Pokud se zaměříme především na platformy typu FB, Twitter a Instagram, zjistíme, že se přirozeně staly fenoménem své doby. To dokazují tragické události letošního června, kdy se během několika minut po tornádu, které se prohnalo Jihomoravským krajem, komunikace v tomto kraji z 11. místa posunula na pozici nejvyšší, což jednoznačně dokazuje sílu sociálních médií.

Z analýzy od společnosti TOXIN vyplývá, že v měsíci červnu byl nejvíce aktivním krajem na sociálních sítích kraj Liberecký (viz graf v příloze – oranžová barva). Zároveň monitoring médií vyhodnotil i nejdiskutovanější témata, která obyvatelé kraje nejvíce sledují.

Pozitivním zjištěním bylo, že se lidé čím dál více zajímají o prostředí, ve kterém žijí, a že nejsou lhostejní k přírodě. Kauza uhelného dolu Turów rozhodně nenechala občany v klidu. Starostové obcí společně s Libereckým krajem se proti rozšíření ohradili, protože se bojí znečištění vod, hluku a prachu.

Nejvíce diskutovaným tématem však byla záchrana ohrožené žabky kuňky ohnivé. Liberecký kraj se zapojil do záchrany tohoto ohroženého druhu.

Anketa

Co je problémem romského etnika v ČR?

hlasovalo: 12796 lidí

Nemůžeme pominout ani dopravní infrastrukturu, která se rozvíjí ve všech krajích České republiky a občané mají možnost se k různým úpravám vyjadřovat a připomínkovat. S tím souvisí i rozvoj turistiky a nápor turistů v Libereckém kraji. Sdružení Český ráj společně s ochránci přírody nebo obcemi proto rozjíždí speciální kampaň pro návštěvníky, jak se chovat a neznečišťovat „perlu České republiky“, kterou ročně navštíví bezmála dva miliony lidí.

Tiskového mluvčí Libereckého kraje jsme se zeptali, proč zrovna životní prostředí je momentálně tolik diskutovaným tématem a jak se dívají na komunikaci v kraji obecně.

„Velice nás pozitivní hodnocení Libereckého kraje za měsíc červen těší. Milým překvapením bylo, že lidé projevili zájem o ohroženou žábu kuňku ohnivou a nebyla jim lhostejná ani vážnější témata týkající se například hnědouhelného dolu Turów či znečišťování Českého ráje. Na sociálních sítích se snaží celé tiskové oddělení kvalitně, pravidelně a zavčas informovat obyvatele o dění v regionu. Využíváme k tomu zejména Facebook, Instagram a Twitter a samozřejmě také webové stránky, které spravujeme. Pevně věřím, že občané budou událostem z Libereckého kraje věnovat pozornost i nadále. Jejich zvýšený zájem o konkrétní témata je pro nás výbornou zpětnou vazbou a potěšujícím signálem, že svoji práci odvádíme dobře,“ uvedl Filip Trdla, tiskový mluvčí Libereckého kraje.

Můžeme konstatovat, že ani ostatní kraje v komunikaci na sociálních sítích nijak nezaostávají. Silný v komunikaci je dále kraj Pardubický nebo Olomoucký. Díky sociálním médiím se i v kraji Jihomoravském podařilo zajistit rychle pomoc na nejvíce postižená místa po ničivém tornádu, zorganizovat sbírky na podporu lidem a poskytnout i psychickou podporu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…