Liberecký kraj chce spojit Krajský statek Frýdlant se školou

04.09.2019 22:30

Rozhodnutím rady kraje dojde 1. ledna 2020 k zahájení formální likvidace společnosti Krajský statek Frýdlant, s.r.o. Liberecký kraj, pokud by uspěl v žádosti o případnou evropskou dotaci, zvažuje vybudovat v jeho historické části například Centrum odborného vzdělávání. Liberecký kraj rozhodnutím o likvidaci společnosti zároveň prohlašuje, že převezme závazky likvidované společnosti tak, aby nedošlo k prodeji nemovitých věcí.

Liberecký kraj chce spojit Krajský statek Frýdlant se školou
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Likvidace Krajského statku Frýdlant s.r.o. neznamená ukončení provozu. Změna právní formy organizace nebude mít žádný vliv na její fungování. V budoucnu chceme rekonstruovat areál pro vhodnější účely. Rádi bychom přeměnili krajský statek na statek školní pod správou Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu. I z hlediska atraktivity by se mohla prodloužit linie od zámku, přes statek až k pivovaru. Věřím, že bychom mohli být úspěšní i v žádosti o evropskou dotaci na další projekt výstavby Center odborného vzdělávání,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Konkrétní podněty k projednání o budoucnosti frýdlantského statku má za úkol připravit Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje. Formální likvidace ve smyslu zákona o obchodních korporacích Krajského statku Frýdlant, s.r.o. začne k 1. lednu 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…