Liberecký kraj hostil seminář pro geodety a kartografy

03.11.2018 13:29

Údaje v katastru nemovitostí projdou revizí. O tom, jak je dát do souladu s reálným stavem nemovitostí v České republice, byl seminář pro bezmála 130 geodetů a kartografů z Libereckého, Ústeckého, Pardubického a Královéhradeckého kraje, který se konal 24. října na půdě Krajského úřadu Libereckého kraje. Akci pořádal Český svaz geodetů a kartografů ve spolupráci s Katastrálním úřadem pro Liberecký kraj a Libereckým krajem.

Liberecký kraj hostil seminář pro geodety a kartografy
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Jsem ráda, že se seminář konal zrovna na krajském úřadě, a těší mě, že účastníci hodnotili organizaci akce a poskytnuté zázemí velmi pozitivně. I pro Liberecký kraj je totiž práce geodetů a kartografů velice důležitá. Pokud chceme mít veřejnou správu elektronizovanou, potřebujeme především kvalitní a úplná data,“ říká k semináři statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová, kterou přímo na akci zastupoval vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Libereckého kraje Pavel Tvrzník.

Na programu semináře byly novinky z působení Státní správy zeměměřictví a katastru. Tou nejzásadnější je chystaná revize katastru nemovitostí a obnova mapování. Na akci mj. zaznělo, jaké změny lze očekávat v určování druhů pozemků, jak lze využívat drony při tvorbě a revizi katastrálních map nebo jak používat aplikaci Analýza výškopisu.

„Přípravu podkladů pro revizi katastru nemovitostí v našem kraji významně usnadňuje Digitální mapa veřejné správy Libereckého kraje, která umožnuje svým partnerům sdílet data skutečného uspořádání území,“ vysvětluje vedoucí odboru informatiky Krajského úřadu Libereckého kraje Pavel Tvrzník s tím, že Liberecký kraj prostřednictvím systému na internetové adrese https://dmvs.kraj-lbc.cz/ poskytuje veřejné informace a data už od roku 2015.

Na realizaci krajské digitální mapy spolupracuje Liberecký kraj od roku 2011 s Katastrálním úřadem. Údaje z tohoto systému se stanou součástí Digitální technické mapy České republiky, která v budoucnu může značně usnadnit práci stavebním úřadům, individuálním stavebníkům i investorům.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…