Liberecký kraj podpoří dotacemi mateřská centra

02.02.2022 17:05 | Tisková zpráva

Liberecký kraj má v rozpočtu připraveny 2 miliony korun na podporu činnosti mateřských center. Žádat o ně mohou jejich zástupci z Dotační fondu Libereckého kraje, a to v termínu od 28. 2. do 14. 3. 2022.

Liberecký kraj podpoří dotacemi mateřská centra
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Cílem programu je podpořit činnosti mateřských center související s provozováním základních činností mateřských center, jako jsou komunitní setkávání s konkrétními programy, vzdělávání pracovníků center i návštěvníků center, tvorba a realizace programů pro všechny generace, poradenská a konzultační činnost. Chceme tyto organizace, kterých je v našem kraji celá řada, podpořit v jejich práci a v tom, co nabízí rodinám,“ říká Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova. 

O dotace mohou žádat mateřská a jinak nazývaná centra pro rodinu, jejichž činnost odpovídá účelu tohoto programu, nebo obce, církve a náboženské společnosti na činnost mateřských a jinak zvaných center pro rodinu. Žádosti o poskytnutí dotace Liberecký kraj přijímá v termínu od 28. 2. 2022 do 14. 3. 2022. Dotaci lze využít na úhradu nákladů, které souvisí se základními činnostmi mateřských center, a to na drobný dlouhodobý hmotný majetek, nákup materiálu, nákup služeb, osobní náklady, které jim vzniknou v období od 1. 1. 2022 do 31. 12. 2022.

Žádosti lze podávat různými způsoby, podrobnosti, včetně potřebných formulářů najdou žadatelé zde Regionální rozvoj | Dotace ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…