Lichtenštejnský palác navštívilo 1045 zájemců

08.05.2016 21:23

Lichtenštejnský palác navštívilo 1045 návštěvníků v rámci dne otevřených dveří v neděli 8. května 2016. Objekt pod správou Úřadu vlády ČR, který byl otevřen teprve potřetí v historii, nabídl veřejnosti nejen pohled do interiérů jednoho z nejvýznamnějších paláců, kde probíhají vrcholné protokolární akce na státní úrovni, ale díky komentovaným prohlídkám také podrobný historický výklad.

Lichtenštejnský palác navštívilo 1045 zájemců
Foto: Úřad vlády
Popisek: Den otevřených dveří v Lichtenštejnském paláci.

Prohlídku paláce, ve kterém pobýval při návštěvě ČR například španělský král Juan Carlos s chotí Sofií, britská královna Alžběta II. či japonský císař Akihito s císařovnou Mičiko si nenechalo ujít 1045 zájemců. S návštěvníky se setkal také vedoucí Úřadu vlády ČR Pavel Dvořák.

Úřad vlády ČR v rámci své otevřenosti vůči veřejnosti zpřístupňuje pravidelně své objekty. V rámci festivalu Open House se 14. května otevře také Kramářova vila a poslední víkend v měsíci květnu začnou pravidelné víkendy otevřených dveří v Benešově vile v Sezimově Ústí, které budou pokračovat do konce října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…