Lidé na nákupní svátek Black Friday utratili přes mobil nejvíce historii

28.11.2012 9:20

Letošní Black Friday pokořil všechny rekordy v mobilních platbách. Poprvé v historii se objem nákupů online dostal přes jednu miliardu dolarů. V porovnání s Black Friday v roce 2011 zaznamenal PayPal navýšení počtu zákazníků, kteří nakupovali přes mobilní zařízení o 173%

Lidé na nákupní svátek Black Friday utratili přes mobil nejvíce historii
Foto: PayPal
Popisek: PayPal

Vypadá to, že každý rok více a více zákazníků upřednostňuje mobilní platbu před dlouhými řadami v obchodech a bitvami o parkovací místa.  Online nákupy zaznamenaly oproti minulému roku závratný nárůst. V porovnání s Black Friday v roce 2011 zaznamenal letos PayPal navýšení počtu zákazníků, kteří nakupovali přes mobilní zařízení o 173% a navýšení objemu plateb přes mobilní zařízení o 193%. Online obchody navštívilo na Black Friday celkem 57.3 miliónů Američanů, což je o 18% vice než loni.

Podle Damiena Perillata, regionálního ředitele PayPal pro CEE, je rok 2012 tím, kdy se nakupování přes mobilní zařízení stalo mainstreamovou záležitostí. Nejvíce nákupů přes PayPal za použití mobilů udělali Američané v Houstonu. Po tři předchozí roky patřilo prvenství New Yorku.

Objem mobilních plateb přes PayPal vzrostl z čísel pod 1 miliónem dolarů v roce 2006, k 750 mil. dolarů v roce 2010 až ke 4 miliardám v roce 2011. V roce 2012 dosáhnou mobilní platby přes PayPal pravděpodobně více než 10 miliard dolarů.

PayPal

PayPal je rychlejší a bezpečnější způsob jak platit nebo si nechat zaplatit online. Služba umožňuje lidem posílat platby bez toho, že by sdíleli finanční informace, s možností flexibilního placení prostřednictvím svých PayPal účtů, bankovních účtů (na určitých trzích) a kreditních či debetních karet. PayPal je společnost patřící eBay (Nasdaq:EBAY) a s více než 117 milióny aktivních účtů ve více než 190 zemích a 25 měnách na celém světě je důležitým globálním hráčem, umožňujícím rozvoj e-commerce. PayPal má hlavní sídlo v San José v Kalifornii a jeho mezinárodní středisko se nachází v Singapuru. Více informací o společnosti najdete na: https://www.paypal.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

22:04 Celní správa: Pražští celníci odhalili další nelegální hernu

Pražští celníci v dozoru nad provozováním hazardních her nepolevují. V pražských Nuslích odhalili ne…