Lipno Sport Fest začíná v sobotu 15. srpna: Sportujte s českými olympioniky a známými sportovci

06.08.2015 10:58

Výběh s legendou běžeckého sportu Jarmilou Kratochvílovou, veslařský trénink s olympijským medailistou Václavem Chalupou, noční závod pro veřejnost na paddleboardech, fitness program Postava snů nebo Pekáč buchet s Hankou Kynychovou a mnoho dalších sportovních kurzů, dále potom koncerty, divadelní představení a unikátní multimediální show – to vše nabídne již 4. ročník Lipno Sport Festu, který začíná v sobotu 15. srpna v Lipně nad Vltavou.

Lipno Sport Fest začíná v sobotu 15. srpna: Sportujte s českými olympioniky a známými sportovci
Foto: Lipensko, s. r.o.
Popisek: Lipno Sport Fest začíná v sobotu 15. srpna.

Unikátní festival – olympionici budou s lidmi sportovat

„Letošní ročník je výjimečný hlavně počtem olympioniků nebo známých českých sportovců, kteří přijali pozvání a budou s lidmi každý den sportovat. Program je letos skutečně velmi bohatý a na své si přijdou všichni – jednotlivci, rodiny s dětmi i sportovní oddíly,“ uvedla manažerka festivalu Eva Černíková.

Lipno Sport Fest je jediný svého druhu v České republice. Začne v sobotu 15. srpna a skončí o devět dní později v neděli 23. srpna. O výjimečnosti nepochybuje ani spoluorganizátorka festivalu Kateřina Neumannová, olympijská vítězka.

Fair play v Klubu lišáka Foxe

„Účastníky festivalu čeká například výběh s Jarmilou Kratochvílovou, cyklovýlet s Jirkou Ježkem nebo výuka na trenažéru s Václavem Chalupou. Na úvod festivalu to bude společný večerní výběh na Stezku korunami stromů, já se těším na amatérské turnaje v různých druzích sportů. Týmy budou moci lidé sestavit přímo na místě. Důležité je, že jsme zachovali veškeré kurzy a lekce zdarma,“ uvedla Neumannová.

V neděli 16. srpna si budou moci lidé vyzkoušet v rámci projektu Česko sportuje, jak jsou na tom se sportem, a to při pěti atraktivních disciplínách. Myšlenky fair play se pak budou prolínat letošní novinkou – Klubem lišáka Foxe.

„Klub lišáka Foxe jsme koncipovali jako zábavné hlídání dětí těch rodičů, kteří mezitím sportují. Děti zabaví lipenský maskot lišák Fox, který s nimi probere mimo jiné desatero fair play,“ poznamenala Černíková. Každý den si budou moci lidé půjčit na pláži zdarma koloběžky, brusle, paddleboardy nebo kola značky Author. Večer pak Kateřina Neumannová vyzpovídá pozvaného sportovního hosta.

Zajímavá sobota – den nabitý akcemi

Festival vyvrcholí v sobotu 22. srpna. Lidem se představí Jihočech Václav Chalupa, který bude pořádat veslařské tréninky. V pravé poledne se uskuteční exhibiční utkání v plážovém volejbalu mezi finalisty letošní volejbalové extraligy Jihostrojem České Budějovice a Duklou Liberec.

Od 21.00 se budou moci lidé zúčastnit otevřeného nočního závodu Paddleboard NIGHT LIPNO a ve 21.45 se na jezeře u přístavu Marina Lipno uskuteční multimediální show, na kterou naváže ohňostroj. To je zážitek, na který se nezapomíná. Půjde o část show Živly, která byla v premiéře uvedena v roce 2013 a získala jedno z nejprestižnějších světových ocenění za multimediální show ILDA awards. Nad hladinou lipenského jezera se na zhruba 25 minut objeví projekce do velkoplošné vodní stěny, doplní ji unikátní laserová show a vzdušná akrobacie,“ podotkla Černíková s tím, že zmíněná multimediální show je součástí audiovizuálního festivalu Vltava žije.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…