Lipno dětem aneb Den s Integrovaným záchranným systémem 2016

08.09.2016 10:17

Poklidný konec léta na Lipně zpestří víkendová akce, kterou si užijí nejen děti, ale i jejich rodiče. V sobotu 10. září se do Lipna nad Vltavou sjedou jednotlivé složky Integrovaného záchranného systému, aby návštěvníkům prezentovali svou nevšední práci, i speciální techniku.

Lipno dětem aneb Den s Integrovaným záchranným systémem 2016
Foto: lipno.info
Popisek: Lipno dětem

V rámci akce Lipno dětem proběhnou ukázky zásahů profesionálních hasičů, zdravotních záchranářů i policistů. Během nich budou k vidění policejní kynologové a koně při práci, komentované ukázky resuscitace, ale i ukázka hašení a policejní zásah v podobě ozbrojeného přepadení eskorty. Rodiče s dětmi si budou moci zblízka prohlédnout techniku, kterou využívají jednotlivé složky IZS, včetně techniky Vodní záchranné služby, Horské služby a NP Šumava.

„Některé atrakce si návštěvníci vyzkouší doslova na vlastní kůži. Připraven je simulátor převrácení a nárazu od BESIP, dětské dopravní hřiště nebo cyklotrenažér,“ říká Eva Černíková z pořadatelské společnosti Lipensko s.r.o.

Na programu bude i divácky velmi atraktivní slaňování z vrcholu Stezky korunami stromů. Právě u Stezky a nově otevřeného Království lesa bude letos situováno celé zázemí programu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…