Lipno nabízí i v září odpočinek a řadu sportů

01.09.2016 11:06

Výlety a relaxaci v krásné přírodě nabízí i v září Lipno nad Vltavou, kde sezóna nikdy nekončí. Návštěvníci si užívají celou řadu akcí i nebývalou nabídku služeb. Plachtí v lodích na hladině přehrady, vyrážejí na kola i elektrokola, inline brusle, nebo na bikeparkové a floutrejlové trasy.

Lipno nabízí i v září odpočinek a řadu sportů
Foto: Lipno.info
Popisek: Lipno nabízí i v září odpočinek a řadu sportů .

„Stále je skvělé letní počasí a každý si může vybrat z aktivit, tu která mu sedí. Plachetnice bez nutnosti oprávnění (VMP) jsou připravené k zapůjčení v  Intersport rent Kapitanát. Tam si vyberou své náčiní i inline bruslaři, nebo cyklisté, kteří si oblíbili cyklostezku kolem Lipna,“ zve všechny na Lipno Martina Přibylová z marketingu provozovatelské společnosti LIPNO SERVIS. Ujistila, že poptávka je i po elektrokolech, které jsou k zapůjčení a každý si může říci i o brožuru s tipy na výlety do okolí Lipenska.

Ideálním tipem na víkend je potom jízda v bikeparku a na floutrejlové trase, která je určená pro všechny věkové kategorie.  „Jedná se o jedinečný zážitek z jízdy na kole, který znásobíte sjezdem na speciálních kolech z místní půjčovny Intersport rent. Návštěvu Lipna je možné si zpestřit výletem do Království lesa, kde si užijí mnoho zábavy děti i dospělí,“ vysvětlila Eva Černíková ze společnosti Lipensko.

Podotkla, že v září je Lipno plné cenových výhod, které získá každý například s kombinovanou vstupenkou do Království lesa a na Stezku Korunami stromů. Návštěvníci mají na výběr z nabídky sestavených balíčků, které obsahují nejžádanější lipenské zmíněné zážitky. Balíčky si mohou objednat i u svých ubytovatelů, nebo přímo v Infocentru Lipno. Jsou jak pro dva dospělé, tak pro rodinu s dvěma dětmi a na rodinném balíčku s více službami lze ušetřit až 1300 korun.

Lipno.info - zážitky a ubytování pro rodiny s dětmi

Lipno láká i na víkendové akce

Už v tuto sobotu a neděli budou v Lipně nad Vltavou i širokém okolí závodit gigaathleti, tedy borci, kteří zvládají v jednom závodě běh, plavání, silniční a horskou cyklistiku i inline bruslení. „Jedná se o kombinaci pěti oblíbených sportovních disciplín, které se jedou v různém pořadí po dva soutěžní dny, a to jako závod pětičlenných týmů, dvojic i jednotlivců,“ zve všechny hlavní organizátor Gigathlonu Czech Republic Jan Plachý s tím, že je to vůbec poprvé, co se takový závod koná mimo Švýcarsko, kde vznikl.

V sobotu 10. září se potom mohou především rodiny s dětmi těšit na den s Integrovaným záchranným systémem. Každého upoutají ukázky zásahů profesionálních hasičů, zdravotních záchranářů i policistů. Součástí bude i zkouška simulátoru převrácení po nárazu, nebo dopravní hřiště od BESIP a také ukázky techniky policie, hasičů, záchranné služby, horské služby, vodní záchranné služby nebo šumavského národního parku.

Další akce pro děti se potom budou konat o sobotách s oblíbeným lišákem Foxem. Ten chystá už 3. září v kempu Modřín opékání buřtů, 17. září maškarní ve Foxparku a také bude s dětmi 24. září vyrábět draky.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…