Lipno nabízí už přes sedm kilometrů sjezdovek

02.02.2015 11:28 | Zprávy

Především na ideální sněhové podmínky láká před víkendem lyžaře Skiareál Lipno. Návštěvníci mohou vyrazit na více než sedm kilometrů tratí, pokrytých místy až 60 centimetry sněhu. Navíc v pátek si přijdou po vysvědčení na své jedničkáři, kteří dostanou skipas za dvacet korun a na Stezku korunami stromů půjdou zdarma.

Lipno nabízí už přes sedm kilometrů sjezdovek
Foto: Archiv Lipno Servis
Popisek: Skiareál Lipno

„Před víkendem jsou tady ideální podmínky. V týdnu jsme otevřeli i Pánskou sjezdovku a celkem je tak sjízdných už přes sedm kilometrů tras, na kterých je 20 až 60 centimetrů technického i přírodního sněhu,“ uvedl ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek s tím, že v provozu jsou také všechny přepravní zařízení.

I tento víkend nabídne na Lipně spoustu akcí a atrakcí. Děti i rodiče se mohou znovu vydat do bílého obřího stanu, ve kterém připravila skupina ČEZ společně s areálem celou řadu her, soutěží i cen. Znovu nebude chybět pro lyžaře ani oblíbené testování lyží, když v pátek je na programu značka Blizzard a o víkendu SCOTT. Děti se naučí lyžovat i v místní nejlepší lyžařské škole v republice a mají k tomu vyčleněnou i vlastní sjezdovku. Vrcholem víkendových radovánek bude v neděli od 19 hodin opět show lišáka Foxe.

S novinkami přichází i Stezka korunami stromů, která v pátek nabídne vstup zdarma jedničkářům a odstartuje také únorové neděle se stavěním sněhuláků. „V prostoru vyhlídkové věže bude každou únorovou neděli mezi 13 a 15 hodinou připravený sníh pro stavění sněhuláků,“ konstatovala Marcela Haladejová z marketingu Stezky korunami stromů Lipno. Ke Stezce se lze v zimě dostat stezkabusem, který odjíždí z centrálního parkoviště u dolní stanice lanové dráhy. S Lipno Card je jízda zdarma. Stavění sněhuláka lze spojit samozřejmě i s lyžováním. U horní stanice lanové dráhy funguje úschovna, kde je možné ponechat lyžařskou výbavu a půjčit si trekingové boty. Právě v zimě jsou z ní neopakovatelné výhledy a dohlédnout lze až na daleké Alpy. Pro ty, kterým při dovádění v areálu a na stezce vyhládne, jsou znovu otevřené všechny místní gastronomické podniky, které nabízí vše od svíčkové až po výborný hamburger.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: Na pasece u lesa to sice není, ale na zahradě mateřinky ano. Oranžové hřiště

13:04 Nadace ČEZ: Na pasece u lesa to sice není, ale na zahradě mateřinky ano. Oranžové hřiště

Pravděpodobně největší mraveniště ve střední Evropě a k tomu paseka plná hub, květin a další lesní h…