MČ Praha 2 pomůže Domovu sv. Karla Boromejského

19.11.2013 16:20

Na svém zasedání v pondělí 18. listopadu 2013 schválili zastupitelé MČ Praha 2 přidělení účelové dotace ve výši 100 tisíc korun pro Domov sv. Karla Boromejského v Řepích. Finanční pomoc je určena na podporu programu následné ošetřovatelské péče o seniory, která je poskytována také obyvatelům Prahy 2.

MČ Praha 2 pomůže Domovu sv. Karla Boromejského
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Jde o potřebnou a obtížně dostupnou službu, umožňující doléčovací a rehabilitační pobyty po dobu, kdy již senioři nepotřebují akutní lékařskou péči, neobejdou se však bez intenzivní péče ošetřovatelské. Aby se mohli ve zlepšeném stavu vrátit do svých rodin anebo přejít do trvalého zařízení sociálních služeb, je jim zajišťována komplexní péče včetně ošetřovatelské a lékařské. Služba zahrnuje také fyzioterapii, usilující o obnovení schopností sebeobsluhy, nácvik chůze a pohybových schopností a všestrannou aktivizaci. Průměrný věk klienta služby je 86 let. Uvedený program je Domovem sv. Karla Boromejského realizován dlouhodobě, ve vysoké profesionální a lidské kvalitě.

„Praha 2 službu následné ošetřovatelské péče o seniory, poskytovanou boromejkami, každoročně podporovala prostřednictvím grantů. Považujeme ji totiž za přínosnou i pro seniory naší městské části. Letos nebylo možné program podpory s ohledem na možnosti rozpočtu vypsat. V roce 2013 však došlo k úsporám rozpočtu v  sociální oblasti, a tak jsme navrhli podpořit program následné ošetřovatelské péče o seniory Domova sv. Karla Boromejského částkou 100 tisíc Kč ve formě účelové dotace,“ říká zástupkyně starostky pro sociální oblast Kateřina Jechová.

V roce 2012 byla tato služba poskytnuta devíti seniorům s trvalým bydlištěm v Praze 2. Domov spolupracuje s příspěvkovou organizací městské části Centrum sociálních služeb Praha 2, která seniorům zajišťuje v případě potřeby navazující pobytovou službu ve svých zařízeních.

reklama

autor: praha2.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…