MD: Do soutěžního dialogu na dostavbu a provoz dálnice D4 postupují čtyři firmy

13.11.2018 12:56 | Zprávy

O dostavbu a provoz 32 kilometrů dálnice D4 mezi Pískem a Příbramí se utkají v soutěžním dialogu čtyři konsorcia. Na základě posouzení sedmi žádostí o tom rozhodl ministr dopravy Dan Ťok. Začátkem příštího roku začne samotná soutěž, vítěz by mohl začít stavět celý úsek v roce 2020.

MD: Do soutěžního dialogu na dostavbu a provoz dálnice D4 postupují čtyři firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo dopravy

„Začátkem příštího roku počítáme se zahájením soutěžního dialogu, ve kterém se utkají společnosti z Francie, rakousko-německé konsorcium, německo-španělsko-britské sdružení firem a rakousko-australsko-španělsko-francouzského sdružení. Vítězné sdružení má začít v roce 2020 s dostavbou celého 32 kilometrů dlouhého úseku dálnice D4, který dostaví a budou následně 25 let provozovat,“ říká ministr dopravy Dan Ťok.

Do zadávacího řízení bylo podáno celkem sedm žádostí o účast. Ministerstvo dopravy posuzovalo, zda všechny předložené žádosti splňují zadávací podmínky a kteří ze zájemců nejlépe naplnili kritéria technické kvalifikace. Komise zadavatele konstatovala, že všichni účastníci zadávacího řízení splnili zadávací podmínky a následně doporučila, v souladu se zadávacími podmínkami, omezení jejich počtu na čtyři účastníky, se kterými bude Ministerstvo dopravy dále jednat v soutěžním dialogu.

Následovat bude finalizace smluvní dokumentace, která bude účastníkům předložena jako podklad pro jejich účast v soutěžním dialogu samotném. Výzvu k účasti v soutěžním dialogu ministerstvo předpokládá odeslat začátkem příštího roku, pokud některé z neúspěšných konsorcií nepodá námitky proti omezení počtu zájemců.

„Investorská příprava dostavby D4 pokračuje, vykupují se poslední pozemky, zajišťují se nájemní smlouvy a věcná břemena. Ministerstvo životního prostředí také už dokončilo opakovaný proces posuzování vlivu stavby na životní prostředí a bylo pro celou zbývající část D4 vydáno souhlasné závazné stanovisko,“ dodává ministr Ťok.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…