MHMP: Bohemia JazzFest oslaví české předsednictví v Radě EU

02.07.2022 11:19 | Tisková zpráva

Radní hl. m. Prahy na pondělním zasedání souhlasili s konáním akce Bohemia JazzFest 2022 v centru Prahy, která mimo jiné oslaví české předsednictví v Radě EU. Festival se uskuteční 11. a 12. července na Staroměstském náměstí, přičemž hlavní město poskytne část náměstí pro konání události zdarma. Pro veřejnost bude akce přístupná bez vstupného.

MHMP: Bohemia JazzFest oslaví české předsednictví v Radě EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Pražští radní souhlasili s pořádáním 17. ročníku Bohemia JazzFestu 2022 v termínu od 10. do 13. července 2022 v prostoru Staroměstského náměstí v Praze. Samotný festival se uskuteční 11. a 12. července a bude oslavovat předsednictví ČR v Radě EU. Výpůjčka náměstí bude zdarma, přičemž veřejnost bude mít možnost navštívit festival bez nutnosti placení vstupného.

„Bohemia JazzFest je naprosto jedinečným hudebním zážitkem, ve světě jazzu se díky tomu Praha  stává hlavním evropským městem jazzu, a proto jsem rád, že jsme se domluvili na možnosti konání festivalu v letošním roce právě na Staroměstském náměstí, kdy se jedná i o symbol spjatý s českým předsednictvím. Staroměstské náměstí tak bude po tyto dva dny kulturním hlasem celé Evropy,“ říká radní hl. m. Prahy pro oblast majetku Jan Chabr.

Festival Bohemia JazzFest 2022 je založen na myšlence „open air“ hudební produkce konané v prostředí městských center nebo na historických náměstích a jeho cílem je nabídnout obyvatelům několika českých měst, a to včetně Prahy, vrcholnou jazzovou produkci. Cílem festivalu je také obohatit letní kulturní nabídku, napomoci rozvoji turistického ruchu a umožnit setkávání domácích, evropských a amerických hudebníků.

Všechny produkce festivalu jsou venkovní ulici a akce je bez vstupného. Bližší informace je možné nalézt ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…