MHMP: Dopravní a bezpečnostní opatření na Silvestra a Nový rok

27.12.2019 17:12

Oslavy příchodu nového roku 2020 se v hlavním městě neobejdou bez některých dopravních a bezpečnostních opatření.

MHMP: Dopravní a bezpečnostní opatření na Silvestra a Nový rok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

O bezpečnost silvestrovských oslav a novoročního videomappingu se v Praze postará policie, záchranka i hasiči. Nutná jsou i dopravní opatření, řidiči proto musí počítat s přechodnými úpravami dopravního režimu na některých komunikacích v centru.

Silvestr na Václavském náměstí a Staroměstském náměstí:

Na Václavském náměstí, kam obvykle přichází během silvestrovského večera a noci slavit velké množství Pražanů a turistů, nebude možné parkovat. Zákaz parkování bude platit 31. prosince od 12:00 do 10:00 hodin 1. ledna. Součástí opatření bude zákaz vjezdu automobilů na Václavské náměstí z ulic Wilsonova, Jindřišská, Vodičkova, Štěpánská a Ve Smečkách od 16:00 do 10:00 hodin s výjimkou vozů IZS (od 8:00 do 10:00 hodin 1. ledna také s výjimkou zásobování).

Dopravní opatření se dotknou také okolí Staroměstského náměstí, kde bude zakázán vjezd do ulic Jáchymova a Pařížská od 20:00 do 03:00 hodin.

Vzhledem ke zkušenostem z minulých let, kdy se oslavy soustřeďují kolem půlnoci i na Karlův most a jeho okolí, bude od 23:30 hodin do 01:30 hodin pro dopravu uzavřena komunikace Křižovnická v úseku Platnéřská – Anenská a v době od 21:00 do 02:00 hodin také ulice Josefská.

Na obou náměstích budou k dispozici sanitní vozy Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy (na Václavském náměstí také GOLEM). Policisté a strážníci dohlédnou na dodržování dopravních opatření a bezpečnost po celou dobu oslav. Na Vltavě budou dohlížet na bezpečnost čluny bezpečnostních složek a na obou březích Vltavy jsou připravena místa pro poskytnutí první pomoci.

Dopravní podnik hl. m. Prahy prodlouží provoz metra přibližně do 2:30 hodin v intervalu 10 minut. Podrobné informace o provozu MHD ZDE.

Novoroční videomapping:

Promítání novoročního videomappingu na Historickou budovu Národního muzea si vyžádá krátkodobá dopravní opatření na komunikaci Wilsonova. V časech projekcí 18:15, 19:15 a 20:15 zde Policie České republiky na nezbytně dlouhou dobu zadrží dopravu a podle potřeby ji bude také odklánět. V době od 17:00 do 21:00 hodin bude uzavřena horní část Václavského náměstí, (uzavřen vjezd z Wilsonovy ulice) a bude zde platit zákaz parkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…