MHMP: Hřbitovy budou v období dušiček otevřeny do 18 hodin, od 3. listopadu pouze do 17 hodin

30.10.2020 14:21

Veškeré hřbitovy na území hlavního města, o které se stará Správa pražských hřbitovů, budou v období dušiček, tedy do pondělí 2. listopadu, na kdy připadá Památka zesnulých, otevřené do 18:00 hodin. Od 3. listopadu až do konce února pak do 17:00 hodin.

MHMP: Hřbitovy budou v období dušiček otevřeny do 18 hodin, od 3. listopadu pouze do 17 hodin
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Praha společně se správou hřbitovů vzhledem k epidemické situaci apeluje na obyvatele, aby na hřbitovy nechodili pouze na Památku zesnulých, ale i v dalších dnech, čímž se sníží možnost střetávání lidí v těchto místech.

Vzhledem k blížícímu se období dušiček a současné epidemické situaci apeluje hlavní město společně se Správou pražských hřbitovů na veřejnost, aby zvážila cestu na hřbitovy o víkendu a v pondělí 2. listopadu na den Památky zesnulých. Cílem je, aby se návštěvnost rozložila i do všedních dnů a snížilo se tak riziko nákazy koronavirem. Návštěvníci by měli k návštěvě ideálně zvolit nejbližší pracovní dny a pak dopolední a časné odpolední hodiny, kdy je nejvíce světla.

Městská policie neplánuje s ohledem na nouzový stav a v souvislosti s výzvou Správy pražských hřbitovů žádnou speciální akci v rámci dušiček. Denně je ale do přímého výkonu služby nasazen maximální počet strážníků tak, aby byly zajištěny všechny činnosti.

Hřbitovy budou do 2. listopadu otevřeny od 8:00 do 18:00 hodin, od 3. listopadu 2020 do 28. února 2021 pak bude otevírací doba od 8:00 do 17:00 hodin. Důvodem je bezpečnost obyvatel, jelikož nejsou veškeré cesty osvětlené a v pozdních večerních hodinách zde hrozí riziko úrazu.

Vzhledem k epidemické situaci je podle vládních opatření také omezena otevírací doba hřbitovních správ. Ty mohou mít otevřeno v pondělí a ve středu od 11:00 do 16:00 hodin. Všem obyvatelům a nájemcům hrobových míst je doporučeno kontaktovat hřbitovní správy telefonicky nebo emailem a vyhnout se osobním návštěvám správ, pokud to není nutné.

Detailní informace je možné nalézt ZDE nebo na ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…