MHMP: Krizový štáb vyzývá ministerstvo, aby umožnilo provoz a rozšíření kapacit akreditovaných laboratoří

24.03.2020 9:10

Krizový štáb hl. m. Prahy zopakoval na včerejším jednání, že metropole připravila vlastní odběrová místa. Jejich zprovoznění ale brání nedostatek odběrového materiálu, který musí zajistit ministerstvo zdravotnictví, a také nedostatečné kapacity laboratoří. Štáb dále jednal o distribuci ochranných prostředků v hlavním městě, o zajištění nezbytné péče o děti a také o vytvoření podmínek pro nouzové ubytování osob bez domova.

MHMP: Krizový štáb vyzývá ministerstvo, aby umožnilo provoz a rozšíření kapacit akreditovaných laboratoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Odběrová místa, která město má připravené k zahájení provozu, nemohou začít fungovat bez laboratoří, kam by bylo možné vozit vzorky k vyhodnocení. Praha apeluje na ministerstvo zdravotnictví, aby se rozšířila kapacita akreditovaných laboratoří.

Pokud jde o distribuci ochranných prostředků zdravotnickým a sociálním zařízením, je distribučním místem Městská poliklinika. Hlavní město žádá, aby lékaři a další žadatelé, kteří zaslali své požadavky prostřednictvím zdravotnického portálu hl. m. Prahy, sledovali svůj email. Budou osloveni, kdy si mají přijít pro ochranné pomůcky. Případě mohou sledovat web polikliniky nebo ZDE.

Krizový štáb hl. m. Prahy také řešil zajištění nouzového ubytování pro osoby bez přístřeší. K dispozici je v této chvíli jedna ze zimních ubytoven transformovaná pro denní provoz, na Císařském ostrově vzniká dočasné místo pro nouzové ubytování a město hledá další objekty, které by byly vhodné pro tento účel.

Štáb také doporučil úpravu řízení křižovatek tak, aby nebylo nutné mačkat tlačítko pro chodce. Případně doporučuje na tlačítka aplikovat trvalou desinfekci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

16:13 Hospodářská komora: S kontrolami podnikatelům pomůže aktualizovaná příručka

jakými kontrolami se může podnikatel setkat, jaká jsou jeho práva a naopak povinnosti? Aktualizovaná…