MHMP: Kvůli koronaviru přerušuje až odvolání pražský magistrát činnost odboru evidence majetku

19.03.2020 14:16

Magistrát hl. m. Prahy od dnešního dne až do odvolání ruší provoz celého odboru evidence majetku. U jednoho zaměstnance byl v úterý potvrzen výskyt koronaviru. Situací se zabývá Hygienická stanice hlavního města Prahy, která trasuje kontakty. Situace se dotýká zhruba padesátky zaměstnanců odboru, kteří zůstali od úterka doma. Ostatní zaměstnanci se nemusejí obávat.

MHMP:  Kvůli koronaviru přerušuje až odvolání pražský magistrát činnost odboru evidence majetku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Celý odbor evidence majetku zůstal od úterý po domluvě s hygieniky a na základě rozhodnutí ředitele odboru preventivně doma. Část zaměstnanců včera pracovala z domova. Od dnešního dne je ale činnost odboru přerušena. Hygienická stanice hlavního města Prahy trasuje kontakty, které vyhodnocuje a případně je kontaktuje. Setkání se zaměstnanci odboru automaticky neznamená přenos nákazy, proto se ani ostatní zaměstnanci nemusejí obávat.

„Prosím všechny o strpení s vyřizováním žádostí, bohužel dojde k prodloužení lhůt. Nicméně přednost má v tuto chvíli ochrana zdraví, a proto je povoz odboru evidence majetku dočasně přerušen,“ uvedl radní Jan Chabr.

Veřejnosti, městským částem i soukromým společnostem se magistrát tímto omlouvá za případné komplikace spojené s dočasným přerušením provozu odboru evidence majetku.

Jedná se o odbor, který sídlí v separátní budově. Z preventivních důvodů magistrát zajistí dezinfekci prostor. Praha dělá maximum pro to, aby ochránila své zaměstnance a potažmo jejich rodinné příslušníky. U vchodů do budov jsou velkokapacitní zásobníky dezinfekčních utěrek a omezuje se přístup veřejnosti bez ochrany dýchacích cest.

Kromě zvýšení frekvence úklidu se v dvouhodinových intervalech uklízí toalety a veřejné prostory, v případě potřeby se provádí úklid okamžitě. Na všech toaletách úřadu jsou dezinfekční mýdla i dezinfekce a obojí je pravidelně doplňováno. Na exponovaných pracovištích se dezinfikují i povrchy a využívají se zde i bezoplachové dezinfekce na ruce, jednorázové rukavice a ochranné roušky nebo respirátory. Zaměstnancům přepážkových pracovišť magistrát distribuuje respirátory, následně tyto ochranné pomůcky zajistí i pro další zaměstnance.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…