MHMP: Mimořádná opatření v centru Prahy kvůli oslavám příchodu nového roku

28.12.2022 14:51 | Tisková zpráva

Pražané a návštěvníci hlavního města se musí připravit na to, že na Silvestra a na Nový rok budou i tentokrát v platnosti některá dopravní a bezpečnostní opatření určená pro nejvytíženější oblasti historického jádra metropole.

MHMP: Mimořádná opatření v centru Prahy kvůli oslavám příchodu nového roku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

O bezpečnost silvestrovských oslav se v Praze postará policie, záchranka i hasiči. Nutná jsou i dopravní opatření, řidiči proto musí počítat s přechodnými úpravami dopravního režimu na některých komunikacích v centru.

Na Václavském náměstí, kam obvykle přichází během silvestrovského večera a noci slavit velké množství Pražanů a turistů, nebude možné parkovat. Zákaz parkování bude platit 31. prosince od 12:00 do 10:00 hodin 1. ledna. Součástí opatření bude zákaz vjezdu automobilů na Václavské náměstí z přilehlých ulic Wilsonova, Jindřišská, Vodičkova, Štěpánská a Ve Smečkách 31. prosince od 16:00 do 8:00 hodin 1. ledna.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Dopravní opatření se dotknou také okolí Staroměstského náměstí, kde bude zakázán vjezd do ulic Jáchymova a Pařížská od 20:00 do 03:00 hodin.

Vzhledem k tomu, že se oslavy v posledních letech soustřeďují kolem půlnoci i na Karlův most a jeho okolí, bude od 23:00 do 01:30 hodin pro dopravu uzavřeno také Smetanovo nábřeží a komunikace Křižovnická až ke křížení s Platnéřskou a v době od 21:00 do 02:00 hodin také ulice Josefská na druhém břehu Vltavy.

Na obou nejvýznamnějších pražských náměstích budou k dispozici také sanitní vozy Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy. Policisté a strážníci dohlédnou na dodržování dopravních opatření a na bezpečnost po celou dobu oslav. Na Vltavě budou připraveny čluny bezpečnostních složek a na obou březích řeky vzniknou i místa pro poskytnutí první pomoci.

Dopravní podnik hl. m. Prahy v neposlední řadě prodlouží provoz metra přibližně do 2:30 hodin v intervalu 10 minut. Podrobné informace o provozu MHD na přelomu roku jsou ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…