MHMP: Pietní místo k uctění památky Karla Gotta bude také v Kinského zahradě

10.10.2019 19:35

Vzhledem k velkému zájmu veřejnosti o uctění památky Karla Gotta zřizuje hlavní město společně s městskou částí Praha 5 pietní místo v Kinského zahradě v Praze 5, kde budou lidé moci položit květinu nebo se poklonit památce tohoto umělce.

MHMP: Pietní místo k uctění památky Karla Gotta bude také v Kinského zahradě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu na Mariánském náměstí

Karel Gott je čestným občanem páté městské části, proto byla zvolena po dohodě s rodinou, organizátory pietního aktu na Slovanského ostrově a Policií ČR také Kinského zahrada.

Pietní místo bude na jižní straně Kinského zahrady u Národopisného muzea Národního muzea podél Holečkovy ulice. Lidé zde budou moci uctít umělcovu památku, položit květiny nebo se poklonit u fotografie. Vstup bude umožněn z náměstí Kinských, dále bude možné využít i vstup do zahrady ze severní strany od Strahova. Toto místo může veřejnost využít od pátku od 10:00 hodin do nedělní půlnoci.

V zahradě jsou k dispozici toalety a na bezpečnost budou dohlížet strážníci a policisté. Veřejnosti doporučujeme využít k dopravě metro linky B do stanice Anděl, navazující tramvajové linky nebo autobusovou dopravu.

Druhé pietní místo k uctění památky Karla Gotta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…