MHMP: Praha hostila účastníky projektu Škola pro všechny

13.06.2019 21:44

Setkání ředitelů, školních metodiků prevence, výchovných poradců a dalších pedagogů spolu se zástupci odborné veřejnosti ve Velké zasedací síni Nové radnice včera zakončilo dvouletý projekt Škola pro všechny – Minimalizace šikany. Ten byl realizován ve 32 pražských základních a středních školách a zúčastnilo se ho více než 500 pedagogů.

MHMP: Praha hostila účastníky projektu Škola pro všechny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Závěrečné konference se účastnila stovka zájemců z řad účastníků projektu. Zahájil ji radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral, který ocenil pedagogy za snahu o budování bezpečného klimatu ve školách a účast na dlouhodobém vzdělávání.

„Projekt Škola pro všechny je už osvědčenou součástí vzdělávání našich pedagogů. Navíc v problematice zcela kritické – jak udělat naše školy bezpečnější a přívětivější pro děti. Velmi oceňuji, že naši ředitelé jsou schopní v rozvrzích udělat potřebné změny, aby na kurz učitele uvolnili, a učitelům děkuji za jejich aktivní účast,“ uvedl radní Šimral.

Páteří projektu Škola pro všechny byl program Minimalizace šikany, který pomáhá školám významně snížit četnost i závažnost projevů šikanování mezi dětmi. Pedagogové se učili budovat ve třídách pozitivní klima a včas zachytávat projevy šikany v nejnižších stádiích, které ještě dokáží ošetřit bez pomoci externích odborníků. Po absolvování vzdělávací části programu byl na školách realizován workshop a supervize, pomocí kterých se vytvořená pravidla a preventivní procesy zavádí do praxe.

Součástí projektu Škola pro všechny byly také kurzy Mediace pro pedagogy „Tváří v tvář historii“ a „Různorodost jako výhoda“. Účastníci programu mohli také vyjet na studijní stáže na Island, do Slovinska, Velké Británie, Itálie a Finska. Kurzy, včetně zážitkových aktivit, byly pedagogy hodnoceny velmi pozitivně. Podle účastníků se naučili vidět a slyšet věci, které dříve vůbec nevnímali, a získali větší jistotu v tom, jak případnou šikanu řešit.

Projekt Škola pro všechny realizoval za podpory Operačního programu Praha – Pól růstu ČR a Odboru sociálních věcí Magistrátu hlavního města Prahy Aisis, z.ú.

Další informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…