MHMP: Praha letos poskytne v oblasti rodinné politiky dotace ve výši 27 milionů korun

16.02.2022 11:28 | Tisková zpráva

Radní hl. m. Prahy v pondělí odsouhlasili rozdělení dotací v rámci Programu v oblasti rodinné politiky pro rok 2022. Do služeb v oblasti sanace rodiny, doprovázení náhradních rodičů nebo podpory pečujících bude rozděleno 27 000 000 korun. O rozdělení dotací nad 200 tisíc korun bude ještě rozhodovat Zastupitelstvo hl. m. Prahy dne 24. února 2022.

MHMP: Praha letos poskytne v oblasti rodinné politiky dotace ve výši 27 milionů korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Hlavní město rozděluje grantovou podporu celkem v šesti oblastech. Jednak to jsou preventivní aktivity na podporu stabilních vztahů v rodině, kam patří například podpora rodinných a komunitních center. Dále se jedná o podporu znevýhodněných rodin a dětí, kam spadá dofinancování provozu zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc nebo financování terapeutické práce s rodinou. Vedle toho hlavní město podporuje i služby náhradní rodinné péče, zejména organizace doprovázející pěstouny či služby podpory osvojitelů.

V rámci podpory dobrovolnictví hlavní město nově financuje také neformální podporu dětí a mladých dospělých opouštějících zařízení ústavní výchovy v podobě mentorských a patronských programů. Posledními dvěma oblastmi grantové podpory jsou oblast neformální péče, například odlehčovacích programů pro pečující rodiny, a nově také rozvoj sociálně aktivizačních služeb na úrovni obce, do něhož se již po první výzvě zapojilo hned několik městských částí.

„Jsem ráda, že grantová podpora v oblasti služeb pro rodinu pomáhá stabilizovat důležité preventivní a podpůrné služby pražským rodinám a současně umožňuje hlavnímu městu rozvíjet nové oblasti podpory, a to od dobrovolnických programů pro mladé lidi odcházející z ústavní péče až po inovativní formy spolupráce na úrovni městských částí,“ řekla Milena Johnová, radní pro sociální politiku a zdravotnictví.

Celkem bylo do programu pro rok 2022 přijato 82 žádostí, Rada hl. m. Prahy podpořila návrhy na poskytnutí dotací do 200 tisíc Kč v celkové výši 2 840 000 Kč a nad 200 tisíc Kč v hodnotě 24 160 000 Kč. Dotace nad 200 tisíc bude ještě schvalovat Zastupitelstvo hl. m. Prahy dne 24. února 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…