MHMP: Praha podpoří uspořádání dějepisné soutěže, v níž se utkají gymnazisté z celého Česka i Slovenska

28.04.2021 17:56

Již 29. ročník Dějepisné soutěže studentů gymnázií České a Slovenské republiky se v průběhu letošního roku uskuteční v Praze a v jednotlivých krajích. Hlavní město finančně podpoří její pořádání částkou 75 tisíc korun.

MHMP: Praha podpoří uspořádání dějepisné soutěže, v níž se utkají gymnazisté z celého Česka i Slovenska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Soutěž je určena žákům gymnázií z celé České a Slovenské republiky. „Vzhledem k mimořádnému zájmu se pořádají nejprve krajská kola v obou zemích.

Anketa

Nosíte venku roušku nebo respirátor?

16%
47%
hlasovalo: 18073 lidí

Například v roce 2019 se jich zúčastnilo přes 280 gymnázií. Z krajských kol pak vzejde 75 nejlepších gymnázií, která následně postoupí do finálového kola. Soutěž absolvují i pražské školy, proto nejen jim přeji mnoho úspěchů a zužitkování svých nabytých vědomostí,” uvedl radní pro oblast školství Vít Šimral.

V loňském roce musela být soutěž zrušena z důvodu nepříznivé epidemiologické situace spojené s nákazou covid-19. Finálové kolo letošního ročníku je naplánováno na listopad a uskuteční se v prostorách velkého sálu Ekonomické fakulty v Chebu.

Hlavní organizátor soutěže, kterým je Nadační fond GAUDEAMUS, získal za pořádání této soutěže Cenu Učené společnosti České republiky. Soutěž vhodnou formou podporuje zájem o historické vědy na gymnáziích. Nad soutěží v minulých letech opakovaně přebírali záštitu předseda Senátu Parlamentu ČR, předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, předseda Národní rady SR, předseda vlády SR a Asociace krajů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…