MHMP: Provoz se na Strakonickou ulici vrátil již dnes, ale s omezením rychlosti

12.10.2018 17:31

Strakonická ulice je již průjezdná. Dnes ráno na ni vytekla kyselina z nákladního vozu. Poškození komunikace nakonec není tak velké, proto nebude nutné vozovku pro tuto chvíli frézovat.

MHMP: Provoz se na Strakonickou ulici vrátil již dnes, ale s omezením rychlosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Uzavřený úsek ve směru z centra bude po osazení dopravního značení zprůjezdněn s omezením rychlosti na 50 km/h a se značkami varujícími před smykem. Technická správa komunikací (TSK) bude v následujících dnech sledovat míru poškození vozovky a případně rozhodně o její opravě.

Původně TSK předpokládalo, že kyselina poškodila vozovku a ta bude kvůli vylité tekutině nesjízdná. Proto ještě odpoledne hrozilo, že bude nutné vozovku frézovat. Pracovníkům TSK se však podařilo ve velmi krátkém čase kyselinu z vozovky po několikátém mechanickém čištění odstranit a silnice je teď při snížené rychlosti sjízdná.

Koncertovaná kyselina dnes ráno vytekla z nákladního vozidla. K úniku do kanalizace ani do vody nedošlo. Vzhledem k tomu, že kyselina reaguje s vodou, bylo nutné ji nejprve odstranit mechanicky. Po celou dobu prací byla část komunikace ve směru z centra uzavřena v úseku od Dostihové ulice po Lahovický most.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…