MHMP: Ředitelé strážníků jednají v Praze o řešení bezpečnostních problémů

20.04.2018 11:34

Nad problémy s náborem nových strážníků, s ochranou osobních údajů a dalšími tématy se v Praze sešli účastníci Kolegia ředitelů městských policií statutárních měst a hlavního města Prahy. Přítomen jejich dvoudennímu setkání na půdě Rezidence pražské primátorky je i pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality Libor Hadrava.

MHMP: Ředitelé strážníků jednají v Praze o řešení bezpečnostních problémů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

„Jednání se zaměřují na problémy, a jejich řešení, které jsou pochopitelně důležité i pro hlavní město. Některé z nich jsou diskutovány dlouhodobě, další mají zase bezprostřední vliv na bezpečnostní politiku Prahy do budoucna. O tom, jaký význam pro nás kolegium má, svědčí řada konkrétních výsledků, které v minulosti přineslo. Zasadilo se například o zásadní změny v zákoně o obecní policii jako je snížení věkové hranice uchazečů, prodloužení platnosti osvědčení o odborné způsobilosti, nebo možnost uzavřít veřejnoprávní smlouvu o výpomoci s jinými obcemi nebo městy,“ uvedl Libor Hadrava.

Kolegium ředitelů městských policii statutárních měst a Hlavního města Prahy zastupuje 5 900 zaměstnanců, z toho 5 200 strážníků. Akce v probíhá pod záštitou primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové a radního Hadravy od čtvrtka 19. do pátku 20. dubna. Se šéfy strážníků přijdou také debatovat 1. náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek, ředitel Krajského ředitelství Policie hl. m. Prahy Miloš Trojánek a zástupci Ministerstva vnitra ČR. Vedle náročného pracovního programu budou mít ředitelé možnost prohlédnout si Útulek pro opuštěná zvířata pražských strážníků nebo jejich technické vybavení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…