MHMP: Senátoři přislíbili Praze podporu vzniku Muzea paměti XX. století

16.09.2019 10:51

V Senátu Parlamentu České republiky se uskutečnila diskuze na téma potřeby vybudování Muzea paměti XX. století v Praze. Radní hl. m. Prahy Hana Kordová Marvanová informovala senátory o přípravách na založení Muzea a o nejbližších krocích města. Senátoři ocenili myšlenku vybudování takové instituce a přislíbili podporu jejímu vzniku.

MHMP: Senátoři přislíbili Praze podporu vzniku Muzea paměti XX. století
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Diskuze se zúčastnili také významní historici, architekti a členové organizací věnující se mapování klíčových momentů dvacátého století. Např. historik Petr Blažek prezentoval zahraniční zkušenost obdobných muzejních institucí nejen v Evropě a uvedl mj. polské Muzeum Varšavského povstání nebo Muzeum historie holokaustu v Izraeli. Architekti Josef Pleskot a Zdeněk Lukeš připomněli celospolečenský a celoevropský význam takovéto instituce s tím, že by měla být umístěna v odpovídajících prostorách.

Na závěr diskuze senátoři poděkovali současnému vedení Prahy za iniciování založení muzea, zdůraznili potřebu širšího zapojení státních institucí a přislíbili podporu k prosazování vzniku Muzea paměti XX. století.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…