MMR: Bezplatný přístup k technické normě o elektronické fakturaci pro všechny dodavatele veřejných zakázek

02.01.2019 18:30

MMR ve spolupráci s Českou agenturou pro standardizaci zajistilo koncem roku pro dodavatele veřejných zakázek bezplatný on-line přístup k technické normě ČSN EN 16931-1:2017. Zajistilo tím řádné a včasné naplnění evropské směrnice o elektronické fakturaci.

MMR: Bezplatný přístup k technické normě o elektronické fakturaci pro všechny dodavatele veřejných zakázek
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Podle zákona o zadávání veřejných zakázek tak nesmí zadavatel odmítnout elektronickou fakturu vystavenou dodavatelem za plnění veřejné zakázky z důvodu jejího formátu, který je v souladu s evropským standardem elektronické faktury. Toto ustanovení převádí do českého prostředí směrnici Evropského parlamentu a Rady o elektronické fakturaci při zadávání veřejných zakázek (směrnice o e-fakturaci). V souladu s touto směrnicí obdržela pro vytvoření uvedeného evropského standardu elektronické faktury mandát organizace European Committee for Standardization (CEN).

V této souvislosti stát prostřednictvím MMR umožní dodavatelům veřejných zakázek bezplatný on-line přístup k technické normě ČSN EN 16931-1:2017, která je pro tyto účely nezbytná. Povinnost zadavatelů veřejných zakázek neodmítat e-faktury, pokud odpovídají standardu elektronické faktury, nabývá účinnost v těchto termínech: 17. 4. 2019 u veřejných zadavatelů (ČR, její organizační složky a Česká národní banka); 17. 4. 2020 u ostatních zadavatelů (tedy plošně u všech zadavatelů).

Sponzorovaný přístup k technické normě ČSN EN 16931-1:2017 bude umožněn prostřednictvím webových stránek ČAS (http://www.agentura-cas.cz/), a to ve formátu pdf. Normu ČSN EN 16931-1:2017 nebude možné stahovat, tisknout ani jakkoliv upravovat a přístup k ní bude omezen pouze na IP adresy v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…