MMR: Kolegia ministryně pro oblast veřejného investování

28.08.2015 13:55

Dnes 28. srpna se uskutečnilo jednání Kolegia ministryně pro oblast veřejného investování. Stěžejním tématem byl zákon o zadávání veřejných zakázek. Mezi účastníky nechyběl ani místopředseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Josef Chýle či viceprezidentka Hospodářské komory ČR Irena Bartoňová-Pálková.

MMR: Kolegia ministryně pro oblast veřejného investování
Foto: MMR, mg
Popisek: Kolegium ministryně pro oblast veřejného investování

Pestré spektrum členů Kolegia bylo seznámeno s průběhem přijímání návrhu zákona o zadávání veřejných zakázek. Informováni byli i o předpisech, které budou k provedení zákona o zadávání veřejných zakázek přijaty. Jednou z výchozích myšlenek nové právní úpravy zadávání veřejných zakázek je vymezit právní normy co nejjednodušeji a nejpřehledněji.

„Bohužel komplikované evropské předpisy, které musíme implementovat do našeho právního řádu, dosažení tohoto cíle ztěžují. K novým předpisům připravíme metodiky, které budou obsahovat návody jak při zadávání veřejných zakázek postupovat v čtenářsky přívětivější formě,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ministerstvo před Kolegiem jednoznačně deklarovalo připravenost pro maximální metodickou podporu jak zadavatelů, tak i dodavatelů.

Jednání kolegia se mimo jiné dále zúčastnil i Daniel Weinhold reprezentující platformu pro transparentní veřejné zakázky, Adéla Havlová za Asociaci pro rozvoj infrastruktury a konečně také náměstek mistra dopravy Kamil Rudolecký.

Další informace v Otázkách a odpovědích k novému zákonu o zadávání veřejných zakázek ZDE

Zákon o veřejných zakázkách v jedné minutě:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…