MMR: Praha určí světové trendy pro bydlení

26.08.2015 14:25

V Praze se na jaře 2016 uskuteční konference OSN o bydlení a udržitelném rozvoji měst „Evropský Habitat“. Jedná se o přípravnou akci summitu OSN s názvem „Habitat III“, který proběhne v říjnu roku 2016 v Ekvádoru. Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová dnes informovala vládu o dalších pokrocích v přípravách této významné mezinárodní akce. Tématem konference „Evropský Habitat“ bude „Bydlení v životaschopných městech“.

MMR: Praha určí světové trendy pro bydlení
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Dnes jsem informovala vládu o pokroku v přípravách na zajištění konference OSN v Praze „Evropský Habitat“, která se bude konat příští rok v březnu a které se zúčastní na čtyři  tisíce osob z šestapadesáti států severní polokoule. Bude to jedna z nejvýznamnějších konferencí pořádaných OSN k tomuto tématu,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a dodala, že: „Česká republika je stát sice malý, ale přesto může hrát na mezinárodním poli významnou roli“.

Hlavní město České republiky se tak stane ve dnech 16. - 18. března 2016 centrem mezinárodních diskusí o bydlení, urbanizmu a rozvoji měst – což je téma, které s rostoucím podílem městské populace nabývá na naléhavosti.

Ministryně Karla Šlechtová proto dnes informovala vládu o záměru na pronájem prostor Kongresového centra Praha, v němž by měla tato významná třídenní konference přivítat několik tisíc účastníků. Důvodem zadání veřejné zakázky je činnost směřující k prezentaci České republiky jako aktivního členského státu OSN v oblasti mezinárodní multilaterální spolupráce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…