MMR: Přes 9 000 uživatelů používá nový monitorovací systém

27.08.2015 14:09

Již tři měsíce je v provozu nový monitorovací systém evropských fondů MS2014+, který byl speciálně vytvořen pro stávající programové období 2014–2020. Jeho hlavní výhody spočívají v jednotném uživatelském prostředí pro všechny operační programy a celý proces podávání žádosti je výrazně jednoduší. Už jej využilo přes 9 000 uživatelů.

MMR: Přes 9 000 uživatelů používá nový monitorovací systém
Foto: MMR, mg
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová

Nové programové období 2014 – 2020 je už v plném proudu a žadatelé nezahálí. Po prvních třech měsících fungování MS2014+ systém využívá více jak 9 000 uživatelů, což dokazuje, že systém je dobře nastaven. Žadatelé podali skoro 2 500 zkompletovaných žádostí v objemu 76,79 mld. Kč. Celkem je už vyhlášeno 55 výzev ve čtyřech operačních programech.

„Podle aktuálních statistik je zřejmé, že se žadatelé v systému orientují bez větších obtíží. Někteří jsou schopni odevzdat kompletní žádost o dotaci přibližně za hodinu. Evropské dotace jsou stále důležitým zdrojem pro zvýšení životní úrovně českých regionů a žadatelé si toho jsou vědomi, což dokazují aktuální statistiky,“ uvedla Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj.

Mezi operační programy, které již vyhlásily výzvy, patří Integrovaný operační program (IROP), OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (OP PIK), OP Zaměstnanost (OP Z), OP Životní prostředí (OP ŽP). Konkrétně jsou vyhlášeny dvě výzvy v IROPu, 17 výzev v OP PIK, 20 výzev z OP Z,16 výzev z OP ŽP. Aktualizovaný harmonogram výzev naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo pro místní rozvoj

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec