MMR podporuje vznik komunitních center

12.07.2016 20:42

12.07.2016: Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo nové výzvy v Integrovaném regionálním operačním programu, které se zaměřují na podporu komunitních center. Pro žadatele je připraveno přes 470 milionů korun. Žadatelé mohou žádosti o podporu podávat od 18. července 2016 do 31. října 2016.

MMR podporuje vznik komunitních center
Foto: MMR
Popisek: Karla Šlechtová

„Podpora je poskytována na vznik komunitních center. Chceme podpořit veřejná víceúčelová zařízení, ve kterých se mohou lidé setkávat, chodit na kulturní či společenské akce nebo se zde vzdělávat,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Komunitní centrum poskytuje kombinaci komunitních a veřejných služeb, minimálního základního sociálního poradenství, popřípadě volitelné sociální služby v ambulantní a terénní formě se zaměřením na řešení nepříznivé sociální situace a sociálního začleňování.  V komunitním centru se realizují volnočasové aktivity, kulturní a zájmové akce, které vyplývají z tradic a zvyků dané komunity či krajové oblasti a jsou přístupné všem obyvatelům lokality. Žadateli mohou být kraje, organizace zřizované kraji, organizace zakládané kraji, obce, organizace zřizované obcemi, organizace zakládané obcemi, dobrovolné svazky obcí, organizace zřizované dobrovolnými svazky obcí, organizace zakládané dobrovolnými svazky obcí, nestátní neziskové organizace, církve a církevní organizace.

Pro žadatele je z 38. výzvy s názvem „Rozvoj infrastruktury komunitních center“ připraveno 141 176 471 Kč z Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu. V případě 39. výzvy s názvem „Rozvoj infrastruktury komunitních center v sociálně vyloučených lokalitách“ je to 329 411 765 Kč z Evropského fondu pro regionální rozvoj a státního rozpočtu, z  toho je 174 073 000 Kč alokace určeno pro projekty realizované v rámci Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám. Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je 20 mil. Kč, minimální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je 500 tis. Kč u obou výzev.

Obě výzvy se liší pouze územním vymezením, které je podrobně specifikováno v příloze č. 6 Specifických pravidel pro žadatele a příjemce k výzvě č. 39 „Rozvoj infrastruktury komunitních center v sociálně vyloučených lokalitách“. Žadatelé mohou žádosti o podporu podávat od 18. července 2016 do 31. října 2016.  Doba realizace projektu může být maximálně do 31. 12. 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…