MO ČR: Cvičení Aktivní zálohy Hradba 2016 prověří připravenost

28.02.2016 10:38

Ve dnech 3. března až 22. dubna 2016 se ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá uskuteční dosud největší cvičení jednotek Aktivní zálohy Ozbrojených sil ČR.

MO ČR: Cvičení Aktivní zálohy Hradba 2016 prověří připravenost
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

Na cvičení bude povoláno více než 1100 příslušníků Aktivní zálohy z celkem 14 pěších rot při jednotlivých krajských vojenských velitelstvích a jednotky Aktivní zálohy Vojenské policie Olomouc. Současně budou cvičit vždy dvě až tři jednotky, které se budou ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá střídat v devítidenních blocích. V termínu od 3. do 11. března 2016 zahájí cvičení dvě pěší roty při Krajském vojenském velitelství Ostrava a Krajském vojenském velitelství Jihlava.

Cílem cvičení je prověřit připravenost vojáků aktivní zálohy k plnění úkolů při operačním nasazení a při podpoře Policie České republiky. Cvičení rovněž prověří vojáky při střežení objektů důležitých pro obranu státu a při ochraně úseků státních hranic. Obsahem cvičení zároveň bude vševojsková příprava jednotek (topografická, střelecká, chemická, zdravotní, taktická a ženijní příprava). Na cvičení se budou podílet i další útvary a zařízení AČR.

V úterý 8. března 2016 se za účasti hlavních představitelů Armády České republiky a pozvaných hostů uskuteční prezentační den cvičení Hradba 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…