MPO: Ministryní průmyslu a obchodu se stala Marta Nováková

27.06.2018 17:13

Ministerstvo průmyslu a obchodu má nové vedení. V čele resortu je od dnešního dne Marta Nováková. Do funkce ji uvedl předseda vlády Andrej Babiš. Dosavadní prezidentce Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR popřál hodně úspěchů a jejímu předchůdci Tomáši Hünerovi poděkoval za odvedenou práci.

MPO: Ministryní průmyslu a obchodu se stala Marta Nováková
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Prioritami nové ministryně průmyslu a obchodu je omezení byrokracie, rozhodnutí o dostavbě jaderných bloků či posílení oblasti služeb a obchodu.

„Na Ministerstvo průmyslu a obchodu přicházím s jasnou vizí podpory podnikatelského prostředí, ze kterého pocházím. Chci také posílit sektor služeb, který má přímý dopad nejen na spotřebitele. Za klíčové téma přitom považuji energetiku, kde je třeba důsledně realizovat Státní energetickou koncepci,“ říká ministryně průmyslu a obchodu Marta Nováková a dodává: „Rovněž bych se chtěla věnovat Průmyslu 4.0 a trendům, které jsou s tímto fenoménem spojené. Mám jasnou představu o tom, jak využít moderní technologie pro snižování byrokratické zátěže, a to jak ve vztahu k podnikatelům, tak k občanům.“

Nová ministryně průmyslu a obchodu vystudovala Technickou univerzitu VŠB v Ostravě a má manažerský certifikát z britské univerzity Sheffield Hallam. Nejdřív pracovala v soukromém sektoru, od roku 1991 podniká. V roce 2014 byla zvolena prezidentkou Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR, od roku 2015 působí v čelních pozicích Hospodářské komory, naposledy jako viceprezidentka. Získala ocenění Podnikatelka roku 2016 v kategorii velké firmy a byla také Manažerkou roku 2016.

Marta Nováková mluví anglicky a rusky. Má dvě dospělé děti. Není členkou žádné politické strany.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …