MPO: Změny v dozorčí radě a představenstvu ČEPS

17.10.2018 14:41

Dozorčí rada společnosti ČEPS, a.s., dnes na svém jednání zvolila nového předsedu dozorčí rady. Stal se jím náměstek ministryně průmyslu a obchodu pro energetiku René Neděla. Ten v dozorčí radě zastupuje jediného akcionáře, kterým je Ministerstvo průmyslu a obchodu.

MPO: Změny v dozorčí radě a představenstvu ČEPS
Foto: mpo.cz
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR - logo

Úkolem nového předsedy bude, mimo jiné, stanovit vedení ČEPS měřitelné cílové úkoly. Hlavní důraz přitom bude i nadále kladen na zajišťování rovnováhy výroby a spotřeby, rozvoje a údržby přenosové soustavy a s tím související zapojování nových technologií včetně přeshraniční spolupráce. Ze strany MPO budou kontrolovány i manažerské výkony ve smyslu finančních výsledků, dividendové politiky a nákladové efektivity společnosti ČEPS.

Střednědobým cílem společnosti bude podle nového předsedy dozorčí rady René Neděly: "Příprava na začlenění nových technologií a aktivní budování chytrých sítí včetně dostatečné datové sítě. ČEPS by měl být i klíčovým partnerem pro vysoké školy při realizaci výzkumných a vývojových úkolů."

Dozorčí rada společnosti ČEPS odvolala také předsedu představenstva Jana Kalinu a člena představenstva Jakuba Skavroně. Zároveň jmenovala do funkce člena představenstva společnosti ČEPS Martina Ďurčáka, který vzešel z výběrového řízení. Doplnění představenstva společnosti proběhne na základě nového výběrového řízení.

MPO jako jediný akcionář nemá v úmyslu měnit majetkovou strukturu společnosti. Z hlediska krátkodobého vývoje neplánuje jediný akcionář rozšiřovat činnosti ČEPS o doplňující obchodní příležitosti, ale soustředí se zejména na posílení vlastních technických předpokladů k zajištění výkonu licencované činnosti společnosti.

Ministerstvo průmyslu a obchodu bude i nadále prosazovat stabilní a konzervativní obchodní politiku ČEPS s cílem zajistit bezpečný, spolehlivý a efektivní provoz, obnovu a rozvoj přenosové soustavy České republiky včetně mezinárodního propojení přenosové soustavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.