MPO a Asociace poskytovatelů energetických služeb spolupracují na snižování energetické náročnosti

12.07.2016 15:00

V návaznosti na plnění požadavků stanovených ve směrnici Evropského parlamentu a Rady 2012/27/EU o energetické účinnosti (EED), uzavřelo Ministerstvo průmyslu a obchodu a Asociace poskytovatelů energetických služeb dobrovolnou dohodu o spolupráci.

MPO a Asociace poskytovatelů energetických služeb spolupracují na snižování energetické náročnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo průmyslu a obchodu

MPO se v dokumentu zavazuje vytvářet legislativní podmínky, motivovat a metodicky vést ostatní subjekty ve státním sektoru k využívání projektů, při nichž jsou poskytovány energetické služby se zaručeným výsledkem (uplatnění metody EPC — z anglického Energy Performance Contracting). Tyto subjekty by měly při renovacích a správě budov postupovat tak, aby byla dosažena jejich maximální provozní efektivnost i energetická účinnost.

Podle smlouvy bude APES podporovat své členy, aby co nejvíce využívali vyspělé technologické postupy s vysokou účinností. Dále bude APES usilovat o získání informací o velikosti dosažených úspor u realizovaných projektů EPC od svých členů a jejich následné dodání na MPO.

Dohoda mimo jiné přispěje ke zvýšení objemu dosahovaných úspor energie podle článku 7 směrnice 2012/27/EU o energetické účinnosti. Plnění cíle podle směrnice se dosahuje formou alternativního schématu prostřednictvím tzv. politických opatření, mezi která patří kromě dotačních programů také dobrovolné dohody mezi státními a privátními subjekty.

Celé znění dohody najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…