MPSV: Dětské skupiny mají nový web. Vyhledávání je mnohem jednodušší

25.06.2019 21:34

Na konci května byl spuštěny inovované webové stránky Ministerstva práce a sociálních věcí věnovaný dětským skupinám www.dsmpsv.cz.

MPSV: Dětské skupiny mají nový web. Vyhledávání je mnohem jednodušší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR

Jejich vizuální i obsahová podoba byla přizpůsobena zejména rodičům předškolních dětí a poskytovatelům služby péče o děti v dětské skupině, kteří jsou hlavní cílovou skupinou. Díky strukturovanější a přehlednější podobě stránek tak mohou snadněji najít přesně to, co potřebují.

„Dětské skupiny jsou rozhodně projektem, který si zaslouží plnohodnotnou internetovou prezentaci. Věřím, že nové webové stránky pomohou dětským skupinám k další propagaci, stejně jako k informovanosti jejich zřizovatelů a rodičů malých dětí,“ řekla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Kromě základních informací o problematice dětských skupin, související legislativě a metodické podpory mohou návštěvníci nových webových stránek sledovat také přehled pořádaných akcí, jako např. vzdělávací workshopy pro pečující osoby, semináře pro rodiče nebo setkání poskytovatelů u kulatých stolů.

Novinkou je interaktivní mapa s databází všech dětských skupin v ČR. Ta návštěvníkům webu umožní snadné vyhledávání konkrétních dětských skupin ve vybraném městě nebo regionu včetně kontaktních údajů.

Na webu samozřejmě nechybí ani FAQ – nejčastější otázky a odpovědi, které jsou pravidelně aktualizovány. K výraznému rozšíření informací došlo především v oblasti evidence dětských skupin a změn v evidenci. V případě dalších dotazů mohou návštěvníci využít také kontaktní formulář nebo se obrátit přímo na projektový tým.

Nové webové stránky www.dsmpsv.cz byly vytvořeny v rámci projektu Podpora implementace dětských skupin, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu, Operačního programu Zaměstnanost a ze státního rozpočtu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …