MPSV: Konference na téma dobré praxe v sociálním bydlení ze zahraničí

10.11.2018 14:04

Na konferenci zazněly příklady dobré praxe v sociálním bydlení ze zahraničí Je důležité, aby stát, obce a jiní poskytovatelé sociálního bydlení úzce spolupracovali. Sociální bydlení se musí provázat se sociální prací.

MPSV: Konference na téma dobré praxe v sociálním bydlení ze zahraničí
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Tyto a další principy padly na mezinárodní konferenci Dobrá praxe v sociálním bydlení v ČR a Evropě, která se konala v úterý 6. listopadu v Praze.

Uskutečnila se v rámci projektu Podpora sociálního bydlení. Mezi více než 200 účastníky byli nejen čeští experti, ale také odborníci z Belgie, Nizozemska,  Skotska, Irska a Rakouska.

Konferenci zahájila náměstkyně ministryně pro řízení sekce správních činností a sociální politiky Jana Hanzlíková. Účastníky seznámila s aktuálním stavem přípravy legislativy a dalších opatření v oblasti sociálního bydlení a sociálního začleňování.
Panelisté pak hovořili o různých přístupech k sociálnímu bydlení, zabývali se také bydlením pro mladé lidi či seniory, problematikou občanských poraden a bytových družstev, ale také evropským rozměrem sociálního bydlení.

„Příspěvky zahraničních expertů se jistě stanou inspirací nejen pro zástupce obcí zapojených do projektu Podpora sociálního bydlení, kteří měli možnost své dosavadní zkušenosti prezentovat po boku českých odborníků na tuto problematiku. Věřím, že konference přispěje k rozvoji dostupného bydlení v celé České republice,“ uvedl David Pospíšil, ředitel odboru sociálních služeb, sociální práce a sociálního bydlení MPSV.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…