MPSV bude prezentovat politiku přípravy na stárnutí na půdě OSN

18.01.2015 16:32

Téma stárnutí je na sociálních fórech OSN jedním z nejsledovanějších témat. Ministerstvo zahraničních věcí, prostřednictvím Stálé mise ČR při OSN v New Yorku, požádalo Ministerstvo práce a sociálních jako koordinátora přípravy na stárnutí o spolupráci při přípravě národní akce v rámci 53. zasedání Komise pro sociální rozvoj, která se plánuje na únor 2015. Cílem je zviditelnění České republiky a témat jako je pozitivní stárnutí, podpora participace starších osob ve společnosti a mezigenerační pomoc.

MPSV bude prezentovat politiku přípravy na stárnutí na půdě OSN
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

Na základě úspěšné vnitrostátní spolupráce na implementaci Národního akčního plánu podporujícího pozitivní stárnutí se akce také účastní zástupci z Městské části Praha 1 a Střediska sociálních služeb Prahy 1, kteří budou prezentovat konkrétní praktická opatření k naplňování Národního akčního plánu podporujícího pozitivní stárnutí v oblasti aktivizačních programů pro seniory.

Prezentace v OSN se za neziskový sektor zúčastní předsedkyně správní rady Nadace Krása pomoci a Miss World Taťána Kuchařová, která iniciovala založení své nadace a která již řadu let významně působí v seniorské problematice České republiky. Její nadace a aktivity upozorňují na mezigenerační vztahy a pomáhají seniorům žít aktivní a důstojný život doma.

“Jsem velmi ráda, že se mi dostalo takové možnosti prezentovat naši nadační činnost a práci v oblasti mezigeneračních vztahů a seniorské problematiky až v OSN. Mým cílem je zviditelnit toto celosvětové téma na půdě OSN a věřím, že to je jen začátek propagování pozitivního ageingu a stárnutí populace na půdě OSN dál,“ říká Taťána Kuchařová.

Její prezentace a osobní účast pomůže zajistit zcela jistě větší publicitu akce. Akce poskytne prostor ke sdílení perspektiv a zkušeností mezi zeměmi a regiony.

V souvislosti s přípravou programu se dne 9. ledna 2015 na Ministerstvu práce a sociálních věcí sešla náměstkyně ministryně Mgr. Hanzlíková se zástupkyní Stálé mise ČR při SN v New Yorku a dalšími účastníky, kde byl prodiskutován návrh programu připravované akce.

„Účast českých zástupců na zasedání, možnost ukázat konkrétní příklady spolupráce mezi státními subjekty na národní a regionální úrovni a neziskovými organizacemi je nejlepší způsob, jak prezentovat dosažené výsledky a pokroky v souvislosti s přípravou na stárnutí v České republice“, říká náměstkyně ministryně Mgr. Hanzlíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…