MPSV jednalo se zástupci Výboru pro sociální politiku

14.01.2018 20:10

Ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová přivítala v budově MPSV členy sněmovního výboru pro sociální politiku. Programem setkání bylo představení vedoucích pracovníků resortu, tedy náměstků a ředitelů přímo řízených organizací. Zároveň byli členové výboru seznámeni s detailní činností jednotlivých sekcí ministerstva.

MPSV jednalo se zástupci Výboru pro sociální politiku
Foto: mpsv.cz
Popisek: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR - logo

Ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová představila svoji vizi otevřené spolupráce a komunikace mezi Výborem pro sociální politiku, jejich jednotlivými členy a MPSV. Dále se projednával aktuální stav řešení informačních technologií v resortu MPSV a změny v organizační struktuře České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) či změny v lékařské posudkové službě.

„Je mi potěšením přivítat na půdě Ministerstva práce a sociálních věcí zástupce sociálního výboru a představit jim agendu svých kolegů. Důležité je odstranění bariéry a nastavení intenzivní spolupráce se sociálním výborem,“ řekla ministryně Němcová a doplnila, že je nutné uklidnit napjatou situaci, která panovala mezi výborem a dřívějším vedením ministerstva.

Setkání se také zúčastnil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, který zmínil představu úzké spolupráce mezi rezorty Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva práce a sociálních věcí, a zároveň mezi samotným Výborem pro zdravotnictví a Výborem pro sociální politiku Poslanecké sněmovny.

Výbor pro sociální politiku projednává v rámci své činnosti především legislativní návrhy v gesci MPSV, ale i jiných gestorů, jejichž návrhy se týkají sociální oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…