MŠMT: Miliony z ministerstva míří za mladými sportovci

09.02.2019 14:01

Přes 63 milionů už letos poslalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu Můj klub do všech krajů České republiky. A další stamiliony se chystají.

MŠMT: Miliony z ministerstva míří za mladými sportovci
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Dotační program Můj klub vyhlásilo MŠMT loni už počtvrté. Počet žádostí pro rok 2019 byl rekordní – o dotaci se přihlásilo bezmála šest tisíc klubů, ve kterých sportuje přes 700 tisíc dětí a mládeže. Celkové požadavky jsou 1,4 miliardy korun, což je téměř o půl miliardy více než pro rok 2018. Ministerstvo plánuje všem žádostem, které splňují potřebné náležitosti, vyhovět.

„Pro rok 2019 byla vůbec poprvé použita dotační kalkulačka, díky které znaly kluby informaci o maximální možné dotaci již při vyplnění žádosti, tedy od října 2018. Kluby rovněž uvítaly zjednodušení žádosti a ministerstvu se navíc podařilo je rychleji vyhodnocovat a již během února, tedy o dva měsíce dříve než v předešlém roce, začít finanční prostředky vyplácet. Referenti mají rozdělené regiony, což předpokládá do budoucna výhodu znalosti prostředí sportovních klubů v konkrétním kraji a spolupráci ministerských úředníků s krajskými úřady i krajskými sportovními organizacemi. Na druhou stranu se kluby budou obracet na konkrétní osoby, což je vždy lepší,“ říká náměstek sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

Výzva Můj klub 2019 je zaměřena na podporu sportu dětí a mládeže a jejich trenérů prostřednictvím sportovních klubů a tělovýchovných jednot a na celkové vytváření podmínek pro pohybové aktivity této cílové skupiny. Kluby mohou peníze z výzvy použít také na údržbu a provoz svých sportovních zařízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…