MŠMT: Ministr Stanislav Štech ocenil úspěšné české sportovce

10.12.2017 10:26

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech v úterý 5. prosince v pražské Malostranské besedě ocenil úspěšné české sportovce Vysokoškolského sportovního centra MŠMT.

MŠMT: Ministr Stanislav Štech ocenil úspěšné české sportovce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Profesor Stanislav Štech

Při této příležitosti předal vybraným žákům základních a středních škol cenu Fair play za čestné sportovní jednání a mimořádnou odvahu při záchraně lidského života. Cenu za celoživotní přínos převzali z rukou ministra i laureáti z řad pedagogů.

Na úterním setkání ministra školství se sportovci Vysokoškolského sportovního centra převzalo ocenění celkem 56 sportovců. VSC pomáhá zabezpečit sportovní přípravu 290 sportovcům v 15 sportovních odvětvích. Zástupci MŠMT ocenili, že VSC je jediné sportovní centrum, které podporuje zdravotně handicapované sportovce.

Za celou éru existence VSC se ukazuje mimořádná úspěšnost české reprezentace. V roce 2017 získali naši sportovci na světových soutěžích více než 50 medailí. Kromě nich ministr školství ocenil i náročnou práci osobních trenérů.

„Je důležité výsledky sportovců nejen ocenit, ale zejména jim vytvořit takové podmínky, aby jejich talent a úsilí mohly být naplněny. Mezinárodní konkurence ve sportu je obrovská, a MŠMT tak musí reagovat na světový vývoj. Velmi si cením, že se nám podařilo nastartovat úzkou spolupráci s ostatními resortními sportovními centry,“ uvedl na setkání se sportovci náměstek sekce sportu a mládeže Karel Kovář.

V Malostranské besedě se setkali se sportovci i žáci a studenti, kteří převzali cenu Fair play. Učitelky a učitelé převzali z rukou ministra školství, mládeže a tělovýchovy Cenu za celoživotní přínos.

„Školní cena Fair play patří do rodiny ocenění vysokých morálních kvalit a mimořádného jednání. Sport by neměl mít instrumentální podobu, ale být součástí rozvoje osobnosti, charakteru. Právě takové jednání byli laureáti schopni uplatnit v kritických situacích. Jsem rád, že součástí tohoto ocenění je společné setkání s nejlepšími resortními sportovci,“ uvedl na závěr ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…