MŠMT: Přihlášky na dlouhodobé stáže v studijních programech CERN lze předložit do 21. března

23.01.2022 13:20 | Tisková zpráva

Studenti a studentky českých vysokých škol mají díky dohodě MŠMT s Evropskou organizací pro jaderný výzkum větší šanci uspět ve výběrových řízeních do studentských programů CERN.

MŠMT: Přihlášky na dlouhodobé stáže v studijních programech CERN lze předložit do 21. března
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

O podporu v rámci programů se mohou ucházet studenti a studentky z technických oborů doktorského, magisterského i bakalářského studia, a to například v oborech aplikovaná fyzika, IT, strojírenství, elektronika, robotika nebo matematika.

Programy dále nabízejí příležitosti také pro studenty a studentky takzvaných administrativních oborů, jakými jsou finance, právo, logistika nebo tlumočnictví.

Doktorský program CERN (ZDE) umožňuje studentům a studentkám převážně technických oborů pracovat v Evropské organizací pro jaderný výzkum (CERN) na své dizertační práci. O stáž se mohou ucházet studenti a studentky působící v oborech, jakými jsou například aplikovaná fyzika, IT, strojírenství, elektronika, robotika, matematika apod. Délka trvání stáže je od 6 do 36 měsíců.

Anketa

Znali jste někoho, kdo umřel na covid-19?

47%
53%
hlasovalo: 26930 lidí

Technický program CERN (ZDE) je určen pro studenty a studentky bakalářského a magisterského stupně. O stáž se mohou ucházet studenti a studentky působící v oborech, jakými jsou například aplikovaná fyzika, IT, strojírenství, elektronika, robotika, matematika apod. Délka trvání stáže je od 4 do 12 měsíců. Do programu je každoročně vybíráno kolem 120 studentů.

Administrativní program CERN (ZDE) se zaměřuje na studenty a studentky ekonomických a humanitních oborů, jakými jsou například právo, finance, ekonomika, logistika, tlumočnictví, personalistika apod. Délka trvání stáže je od 2 do 12 měsíců.

Aktuální termín pro podávání přihlášek do studentských programů CERN je stanoven na 21. března 2022 do 12 hodin.

Více informací naleznete na webových stránkách CERN, případně kontaktujte Ing. Ondřeje Nováka z odboru výzkumu a vývoje MŠMT, ondrej.novak@msmt.cz.

Stáže jsou ze strany CERN honorovány ve výši od 3300 CHF měsíčně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…