MŠMT: Stránky Infoabsolvent.cz jsou dostupné i z mobilu

14.02.2019 19:29

Web www.infoabsolvent.cz je upraven pro snadnější používání na všech mobilních zařízeních. Zobrazení se automaticky přizpůsobuje tomu, na jakém zařízení se používá – ať už je to počítač, tablet nebo mobilní telefon.

MŠMT: Stránky Infoabsolvent.cz jsou dostupné i z mobilu
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Infoabsolvent.cz nabízí pomoc žákům základních i středních škol při hledání další vzdělávací a profesní dráhy. Uživatelé zde najdou nabídku všech škol a oborů vzdělání, stejně jako informace k přechodu na trh práce i do dalšího vzdělávání.

„K úpravám jsme přistoupili, neboť přibližně třetina návštěv v roce 2018 proběhla prostřednictvím mobilních zařízení, přestože náš web nebyl k prohlížení v telefonu přizpůsobený. Úpravou se tedy výrazně zvýší komfort uživatelů a umožní snadno využívat tento informační systém cestou do školy či do práce,“ říká Lubomír Martinec, ředitel Národního ústavu pro vzdělávání, který webové stránky provozuje.

Přestože v únoru by měla být většina žáků 9. tříd rozhodnuta na jakou školu a obor půjdou, bývá návštěvnost webu Infoabsolvent.cz v tomto měsíci stále vysoká, týdně více než 20 tisíc návštěv. Výrazně vyšší je pak v období, kdy jsou zveřejněny výsledky přijímacího řízení. V souvislosti s úpravou pro mobily se mírně změnil i vzhled některých částí při zobrazení na PC. O změnách designu si lze přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…