MŠMT: Vyjádření ke zjištěním NKÚ

14.08.2017 14:50

MŠMT se neztotožňuje se zjištěními Nejvyššího kontrolního úřadu v oblasti investic do veřejných vysokých škol. Stávající dotační program MŠMT průběžně vyhodnocuje a v současnosti připravuje podrobné podklady pro navazující program.

MŠMT: Vyjádření ke zjištěním NKÚ
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Stávající program je časově ohraničen závěrem rokem 2019. Kontrolní akce NKÚ proběhla tedy v jeho průběhu a čerpání odpovídá stavu realizace akcí. MŠMT několikrát intenzivně jednalo s veřejnými vysokými školami v tom smyslu, že akce musí být dokončeny do konce roku 2019. Do budoucna MŠMT učiní takové kroky, aby obdobná situace nenastala. Pro zařazení do programu bude rozhodující stupeň připravenosti akce. V programu budou nastaveny milníky k případnému přehodnocení investičního plánu. Pokud projekty nebudou dostatečně připraveny k realizaci, budou z programu vyřazeny.

Ačkoliv MŠMT není nadřízeným orgánem veřejných vysokých škol, má nyní kompletní přehled o technickém stavu jejich budov. Proto MŠMT vytvoří jmenovitý seznam investičních plánů, na základě kterého bude řídit budoucí investice a rozvoj. Při přípravě nového dotačního programu MŠMT zapracuje dosavadní poznatky včetně nastavení pravidel pro hodnocení. Oproti současnému programu budou rozšířena doplňková kritéria, a to jak s ohledem na koncepci vysokého školství, tak s ohledem na zjištěný technický stav budov vysokých škol.

Ke zlepšení kvality výuky a vědeckovýzkumné činnosti na VŠ jsou rekonstrukce a modernizace budov nezbytné. Zároveň přispívají k efektivnějšímu provozu budov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…