MŠMT podpoří sportování žáků v družinách

19.12.2017 18:07

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podpoří sportování žáků ve školních družinách. Navazuje tak na dvouleté ověřování projektu Hodina pohybu navíc, kdy děti sportovaly ve školních družinách pod dohledem zkušených trenérů.

MŠMT podpoří sportování žáků v družinách
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

Cílem bylo ověřit nové přístupy, jak budovat u dětí pozitivní vztah k pohybu. Výsledky ukázaly, že díky nové metodice se začali žáci více hýbat a aktivněji vyhledávali pohyb i ve volném čase. MŠMT proto v příštím pololetí finančně podpoří školy, které budou novou metodiku využívat. Peníze pro školy půjdou z dotačního programu pro Školní a univerzitní sport.

„Projekt Hodina pohybu navíc přinesl pohyb do školních družin. Za poslední dva roky se podařilo vypracovat kvalitní metodiky a zaškolit stovky učitelů a trenéru napříč Českou republikou. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy se tudíž rozhodlo pravidelný pohyb dětí i nadále podporovat a to prostřednictvím dotace, kterou dle předběžného zájmu využije asi 500 škol,“ uvedl náměstek pro řízení sekce sportu a mládeže MŠMT Karel Kovář.

O Hodinu pohybu navíc byl ve školních družinách v posledních dvou letech opravdový zájem. Svědčí o tom statistiky vyplývající ze závěrečné zprávy, kterou si MŠMT nechalo vypracovat. Do pokusného ověřování se jen v prvním roce zapojilo 160 škol, 7 000 žáků a 290 trenérů i učitelů. V dalším roce se jejich počet přibližně zdvojnásobil na 343 škol, 15 000 žáků a 601 trenérů i učitelů. Zároveň se díky projektu začali o podporu sportovních a pohybových aktivit na školách zajímat více také ředitelé.

Pokusné ověřování realizovalo MŠMT prostřednictvím Národního ústavu pro vzdělávání. Pro příští období se předpokládá spolupráce škol s Asociací školních sportovních klubů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…